Vladimir Putin Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca Rusia spera sa semneze contractul de constructie a centralei nucleare de la Belene, din Bulgaria, in acest an, in cadrul cooperarii cu tarile din Balcani din sectorul energiei, in
Vladimir Putin Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat ca Rusia spera sa semneze contractul de constructie a centralei nucleare de la Belene, din Bulgaria, in acest an, in cadrul cooperarii cu tarile din Balcani din sectorul energiei, informeaza RIA Novosti, citata de Rompres. "Anul trecut, compania Atomstroyexport din Rusia a castigat licitatia de constructie a centralei nucleare de la Belene si spera ca in acest an sa semneze contractul", a declarat presedintele Rusiei. Anul trecut, compania Atomstroyexport din Rusia a castigat licitatia de constructie a doua reactoare de 1.000 megawati ale celei de-a doua centrale nucleare a Bulgariei, la Belene, proiect licitat la patru miliarde de euro (5,3 miliarde de dolari).  Bulgaria intentioneaza si modernizarea centralei nucleare de la Kozlodui. Guvernul Bulgariei a investit peste un miliard de dolari (740 de milioane de euro) in proiectul de constructie a celor doua unitati de la centrala de la portul de pe Dunare, Belene, situat la 250 de kilometri nord-est de Sofia. Proiectul a fost suspendat pentru un timp, in anul 1990, dupa protestele organizatiilor de protectia mediului. Bulgaria este cel mai mare exportator de electricitate din Balcani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.