UPC Romania ofera Internet wireless, gratuit, pentru locuitorii din unele zone ale Sibiului si pentru vizitatorii care vin sa cunoasca orasul declarat Capitala Culturala Europeana in 2007, a anuntat compania. Aceasta ofera Internet wireless, gratuit, in Sibiu, in Piata Mare si in zona Teatrului National a€˛Radu Stanca", la Cazarma 90. Doua hotspoturi au fost deja instalate, ca urmare a unui parteneriat intre UPC Romania si Primaria Municipiului Sibiu, pentru ca utilizatorii sa navigheze liber pe Internet, fara nicio restrictie, in zonele respective.
Primul pas in lansarea acestui proiect a fost facut in luna mai, cand UPC Romania a oferit Inter+net wireless in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Retelele UPC Romania deservesc, in prezent, peste 1.400.000 clienti din aproximativ 200 orase. De cand a intrat pe piata romaneasca, in 1992, UPC a investit peste 500 de milioane dolari, devenind astfel cel mai mare investitor american din tara. UPC Romania este afiliata la compania americana Liberty Global, Inc. Aceasta ofera servicii video, voce si acces la Internet, pentru a conecta cele 16 milioane de clienti la lumea informatiei, a comunicarii si divertismentului.
Liberty Global, Inc. are retele de comunicatii in banda larga in 17 tari, in principal in Europa, Japonia, Chile si Australia si detine actiuni in companii de distributie de programe si continut media, cum sunt Jupiter TV in Japonia si Chellomedia in Europa.