Handbalul feminin romanesc a avut parte de sansa ieri dupa-amiaza, la tragerea la sorti a grupelor din cadrul Mondialelor, eveniment derulat in prezenta oficialilor IHF in eleganta sala de conferinte din Muzeul "Fairground Arts" din Paris. Romania a
Handbalul feminin romanesc a avut parte de sansa ieri dupa-amiaza, la tragerea la sorti a grupelor din cadrul Mondialelor, eveniment derulat in prezenta oficialilor IHF in eleganta sala de conferinte din Muzeul "Fairground Arts" din Paris. Romania a fost distribuita in grupa D, alaturi de selectionatele Tunisiei, Poloniei si Chinei.
In vreme ce "tricolorele" se afla la Baile Felix, intr-un binemeritat cantonament de refacere, ieri, la Paris, a avut loc tragerea la sorti a grupelor turneului final mondial, intrecere care se va derula in mai multe orase din Franta, in perioada 2-16 decembrie. Calificata dupa un baraj dur cu Suedia, Romania a intrat intr-o serie destul de accesibila, mai ales ca are ca obiectiv clasarea pe podium. Dar iata si componenta grupelor de la Mondiale, conform site-ului oficial IHF: grupa A - Kazahstan, Argentina, Croatia, Franta; grupa B - Australia, Macedonia, Brazilia, Rusia; grupa C - Republica Dominicana, Angola, Austria, Norvegia; grupa D - Tunisia, China, Polonia, Romania; grupa E - Congo, Japonia, Spania, Ungaria; grupa F - Paraguay, Ucraina, Coreea de Sud, Germania. In baza criteriilor anuntate de forul international, echipele clasate pe primele doua locuri in fiecare grupa se vor califica in grupele principale, urmand ca din aceasta faza cele mai valoroase patru echipe sa-si dispute semifinalele si finalele la Paris. In alta ordine de idei, reprezentativa feminina de handbal a Romaniei se afla in aceste zile la Baile Felix, pentru un program de refacere de zece zile, impreuna cu staff-ul tehnic, singurele "scutite" fiind "stranierele" Simona Gogarla, Aurelia Bradeanu si Carmen Amariei-Lungu. Dupa refacerea de la Baile Felix, sportivele vor primi o vacanta de 18 zile. Urmatoarea reunire a lotului este programata pentru 16 iulie, pentru un cantonament pe Litoral, dupa care urmeaza antrenamente la Ploiesti si doua jocuri de verificare in Norvegia, la inceputul lunii august. Ultima parte a pregatirii inaintea plecarii la Mondialele din Franta va mai cuprinde o participare la deja traditionalul turneu "Trofeul Carpati", urmat de un cantonament la Poiana Brasov.
Tadici: "Cu putin noroc, urcam pe podium"
Antrenorul echipei nationale de handbal feminin a declarat ca este destul de multumit de tragerea la sorti a grupelor preliminare a CM din Franta, competitie la care Romania ar putea, in opinia sa, sa urce pe podium. "Grupa este una echilibrata, dar in care, asa cum prevedeam, Romania are prima sansa, urmata cel mai probabil de Polonia. Mai departe vom intalni nuci mai tari de spart, Coreea de Sud, Germania, Ungaria sau chiar Ucraina, dar, per total, sunt multumit ca am evitat grupa C. Spun acest lucru, pentru ca acum grupa C pare mai lejera, dar din cate am inteles Republica Dominicana nu va veni la Mondiale, iar locul ei va fi luat de Danemarca. E bine si ca am evitat Rusia si Franta pe traseul urmator si cred ca, cu putin noroc, urcam pe podium", a declarat Tadici (foto), care spune ca este posibil ca echipa sa sa joace din nou finala mondiala, dupa cea pierduta contra Rusiei in 2005. La randul sau, presedintele FR Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca nationala Romaniei are un culoar favorabil spre grupa principala si ca spera ca fetele sa-si indeplineasca obiectivul. "Am incredere ca fetele isi vor dori insa mai mult decat la editia trecuta, cand au cucerit medaliile de argint, si sper sa vina acasa cu medalii mai stralucitoare decat cele de acum doi ani", a spus Gatu. Carmen Amariei-Lungu a declarat ca rezultatul tragerii la sorti este unul bun pentru Romania, care trebuie sa incheie pe primul loc grupa D. "Adversarele sunt de batut si trebuie sa terminam pe primul loc. Cred ca am avut parte de o tragere la sorti in favoarea noastra, reusind sa evitam Rusia, Franta sau campioana europeana, Norvegia", a declarat Carmen Amariei-Lungu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.