Liderul PSD Alexandru Sassu este noul presedinte-director al televiziunii publice. El a fost ales de membrii noului Consiliu de Administratie in lipsa a doi membri nevalidati de catre plen ieri.
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat ieri, cu
Liderul PSD Alexandru Sassu este noul presedinte-director al televiziunii publice. El a fost ales de membrii noului Consiliu de Administratie in lipsa a doi membri nevalidati de catre plen ieri.
Plenul reunit al Parlamentului a adoptat ieri, cu 234 de voturi pentru si 15 impotriva, componenta noului CA al TVR dupa demiterea fostei conduceri, in frunte cu directorul Tudor Giurgiu, ca urmare a unei gauri de 17 milioane de euro inregistrate in bugetul televiziunii publice. Noua conducere a TVR este formata din: Alexandru Sassu, Anne Juganaru, Victor Socaciu - PSD; Dida Dragan - PNL, Radu Toma - PRM, Stanic stefan Ioan - UDMR, Sorin Burtea si Marian Voicu - TVR, Razvan Barbatov - PC, Raico Cornea - nominalizat de minoritati - si Vlad Velcu - nominalizat de Guvern, el fiind consilierul personal al premierului Tariceanu. Plenul Parlamentului nu i-a validat insa si pe cei doi nominalizati de catre Traian Basescu si de catre PD, Catalin Avramescu si Andi Lazescu pe motiv ca presedintia PD depasise termenul limita de nominalizare a candidatilor, iar cei doi au venit prea tarziu la comisiile de cultura pentru a fi audiati, dupa ce parlamentarii isi incheiasera programul de lucru. Dupa validarea componentei CA, membrii noului Consiliu de Administratie s-au intrunit in prima lor sedinta si au decis ca Alexandru Sassu sa fie presedinte-director general al TVR. Numirea lui Sassu in fruntea televiziunii publice este rezultatul unor negocieri intre PNL si PSD, secretarul executiv al social-democratilor fiind pe placul ambelor partide. Se pare ca Sassu are drept misiune principala inlaturarea Rodicai Culcer din functia de director al Departamentului de stiri al TVR, avand in vedere ca Tudor Giurgiu nu a reusit sa faca acest lucru. Giurgiu gandise ca posibilitate de inlaturare a Rodicai Culcer desfiintarea postului de director la stiri, la negocierile intre PNL si PSD fiind luata in calcul desemnarea pe acest post a logodnicei lui Alexandru Sassu, Madalina Iancu - fost jurnalist la Rompres si actualmente consilier al ministrului de Interne Cristian David. Tot PSD si PNL se afla si la originea amanarii celor doi candidati ai presedintiei si ai PD. Marti, presedintele Comisiei de Cultura a Camerei Deputatilor, liberalul Catalin Micula, stabilise cu deputatii PSD sa amane audierea lui Catalin Avramescu si a lui Alexandru Lazescu, astfel incat acestia sa nu poata fi ieri validati de plenul Parlamentului. Birourile permanente ale Camerei si Senatului au promis ca cei doi vor fi audiati si validati saptamana viitoare, insa, potrivit unor surse social-democrate, se intentioneaza tergiversarea procedurilor, astfel incat candidatii lui Basescu si PD sa fie validati de abia la toamna, in urmatoarea sesiune parlamentara.
Institutie politizata
Secretarul general al Camerei Notarilor Publici din Bucuresti, Florin Tiberiu Tanase, a fost propus de minoritati in locul lui Cristian Topescu, care a decis sa se retraga de pe lista de supleanti pentru CA al SRTv. Cristian Topescu s-a retras dupa ce a fost avizat de Comisia de cultura a Parlamentului. El si-a explicat decizia intr-o scrisoare adresata Grupului parlamentar al minoritatilor in care afirma ca nu doreste sa faca parte dintr-o "institutie politizata". Presedintele Fundatiei Social-Democrate "Constantin Titel Petrescu", Marius Lazar, a fost propus pe lista de membri supleanti de catre PSD in locul regizorului Mircea Daneliuc, care nu s-a prezentat la audieri in Comisiile de cultura.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.