Detinutilor urmeaza sa li se interzica dreptul la pachetele primite de acasa dupa ce un studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog (ANA) a demonstrat ca traficul de narcotice reprezinta o problema grava pentru sistemul penitenciar romanesc. Drept
Detinutilor urmeaza sa li se interzica dreptul la pachetele primite de acasa dupa ce un studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog (ANA) a demonstrat ca traficul de narcotice reprezinta o problema grava pentru sistemul penitenciar romanesc. Drept urmare, Cornel Vizitiu, seful Directiei Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar spune ca, pentru stoparea traficului, se va merge pana la interzicerea dreptului la pachet pentru puscariasi. Vizitiu nu recunoaste ca in afaceri sunt implicati si gardieni, considerand ca acestia sunt pacaliti cu ingeniozitate de traficanti. Narcomanii ascund drogurile in pasta de dinti, in conserve, in cateii de usturoi si chiar in semintele de floarea-soarelui. Chestorul Pavel Abraham, presedintele ANA, s-a aratat neincrezator in solutiile anuntate de directorul Vizitiu. "Nu cred ca aceste masuri vor stopa traficul de droguri din penitenciare si nici nu stiu cum domnul Vizitiu va putea sa anuleze un drept al detinutilor. Noi nu am facut decat sa aratam in ce situatie se afla traficul de stupefiante in inchisori", ne-a declarat chestorul-sef Pavel Abraham.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.