Culoar. Ieri, la tragerea la sorti de la Paris, Romania a primit adversari usori Nicio echipa mare nu exista fara noroc. Pare truism, insa nu e. Evident, prin extensie, selectionerul Gheorghe Tadici e un tip caruia Fortuna-i zambeste in continuare.
Culoar. Ieri, la tragerea la sorti de la Paris, Romania a primit adversari usori Nicio echipa mare nu exista fara noroc. Pare truism, insa nu e. Evident, prin extensie, selectionerul Gheorghe Tadici e un tip caruia Fortuna-i zambeste in continuare. Antrenorul care a dus nationala feminina de handbal a Romaniei la medaliie de argint acum doi ani, la Mondialele de la Sankt Petersburg, are mari sanse sa repete performanta in aceasta iarna, in Franta. Grupa Romaniei, pornita cap de serie, mai cuprinde Polonia, China si Tunisia. Grupa E: Ungaria, Spania, Japonia, Congo. Grupa F: Germania, Coreea, Ucraina, Paraguay. Primele doua clasate din aceste grupe preliminare se califica in Grupa Principala II, de unde merg mai departe patru echipe, care vor juca intre ele. Adversarele cele mai puternice sunt Ungaria, Coreea si Ucraina. In celelalte grupe (din care se formeaza dupa acelasi sistem Grupa Principala I) sunt: A - Franta, Croatia, Angola, Kazahstan; B - Rusia (detinatoarea titlului), Brazilia, Macedonia, Australia; C - Norvegia, Austria, Angola, Republica Dominicana (n-are fonduri, s-ar putea sa vina in locul ei Danemarca, tara care a gasit astfel o portita de a-si apara titlul olimpic). Toate au acelasi obiectiv: calificarea la JO de la Beijing de anul viitor. Patru pentru un loc Comisia Tehnica, sectiunea masculina, a decis ca noul selectioner al reprezentativei masculine de handbal a Romaniei (care-si va alege singur echipa) sa nu mai antreneze si o formatie de club. Spre Consiliul de Administratie al FR de Handbal, care va si decide numele viitorului selectioner, au plecat patru propuneri: Vasile Stinga, Aihan Omer, Ghita Licu si Radu Voina (ultimul, insa, nu pare dispus sa paraseasca Steaua in acest moment). Interesant e cum va proceda Omer, daca va fi desemnat selectioner. Cei de la UCM Resita nu vor sa-l lase sa plece. Si, oricum, de acolo ia mai multi bani decat ii poate oferi federatia.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.