Sahista georgiana a primit in dar o caseta pentru pastrarea obiectelor necesare ritualului religios.

Fosta campioana mondiala Maia Ciburdanidze a venit la Bazna insotita de un calugar ortodox din Georgia. Pentru ca erau la curent c
Sahista georgiana a primit in dar o caseta pentru pastrarea obiectelor necesare ritualului religios.

Fosta campioana mondiala Maia Ciburdanidze a venit la Bazna insotita de un calugar ortodox din Georgia. Pentru ca erau la curent cu aplecarea spre religie a sahistei georgiene, organizatorii Turneului Regilor i-au pregatit acesteia o surpriza. Ei i-au oferit o caseta din portelan pentru pastrarea obiectelor necesare ritualului religios. Caseta, realizata de un artist local, are pe capac o cruce pe care este scrisa rugaciunea Tatal Nostru in limba romana.

Sahistul brazilian Henrique Mecking a fost, in schimb, la un pas de a parasi Bazna, chiar daca intrecerea nu se afla nici la jumatate. Pentru ca organizatorii nu reuseau sa gaseasca orezul brun integral solicitat de brazilian, acesta a amenintat cu plecarea. Mecking, care si-a revenit dupa o boala grava ce ii afecta muschii, tine un regim special in care, spune el, orezul brun integral cu bob scurt si gros este esential.

De la organizatori la jurnalisti, cu totii s-au mobilizat, inca de luni, sa-i gaseasca brazilianului mult doritul orez. Nici una dintre pungile de orez aduse de la Medias nu a fost insa pe placul lui Mecking. Ba mai mult, citiva jurnalisti reveniti in Bucuresti au dat iama prin supermarketurile din Capitala, trimitind cu trenul spre Bazna un pachet cu toate tipurile de orez gasite. Ghinion din nou. Luat cu treburi, cel insarcinat sa recupereze pachetul de la gara a ajuns cind trenul pleca, astfel ca orezul brazilianului si-a continuat drumul spre Budapesta.

Rezolvarea a venit insa de la un plafar din Sibiu, de unde organizatorii au adus zece tipuri diferite de orez si alte cereale. Toata lumea a rasuflat usurata cind brazilianul a descoperit, prin multimea de pungi, orezul de care avea nevoie. Recunoscator, Mecking a refuzat decontarea calatoriei in Romania, la fel facind si ungurul Lajos Portisch.

Rezultate Marele maestru roman Mihai Suba, avind piesele albe, a remizat cu armeanul Rafael Vaganian, in cea de-a patra runda a Turneului Regilor. Tot la egalitate s-au incheiat si partidele Maia Ciburdanidze-Alexander Beliavski, Ulf Andersson-Andrei Sokolov si Zoltan Ribli-Lajos Portisch. Olandezul Jan Timman a pierdut cu albele la Alexander Halifman. In clasament, pe primele locuri se afla Khalifman (Rusia) si Vaganian (Armenia), fiecare cu 3 puncte, urmati de Suba, Ribli (Ungaria) si Beliavski (Slovenia), cu cite 2 puncte.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.