Procesul in care producatorul de bauturi alcoolice Zarea Bucuresti solicita ca firma Vincon Vrancea sa nu mai vanda sub marca Milcov, pe motiv ca nu ar avea drept de proprietate industriala asupra acesteia, a ajuns la instanta suprema, dezbaterile in
Procesul in care producatorul de bauturi alcoolice Zarea Bucuresti solicita ca firma Vincon Vrancea sa nu mai vanda sub marca Milcov, pe motiv ca nu ar avea drept de proprietate industriala asupra acesteia, a ajuns la instanta suprema, dezbaterile incepand deja.
Conform Mediafax, Societatea Zarea Bucuresti a actionat in instanta Vincon Vrancea, pentru utilizarea marcii de vinars "Milcov", sustinand ca dreptul de proprietate industriala asupra marcii ii revine. In cererea de chemare in judecata inaintata Tribunalului Bucuresti in aprilie 2005, Zarea solicita ca firma din Vrancea sa nu mai vanda sub marca Milcov. Societatea bucuresteana sustinea ca fosta Intreprindere de Vinuri si sampanie a inceput sa produca vinars fabricat din distilat de vin dupa metoda cognac denumit "Milcov" inca din 1968, marca inregistrata la OSIM, pentru clasa "productie". In replica, reprezentantii Vincon aratau ca au inregistrat marca la OSIM in 2001, pentru clasa "imbuteliere si transport".
In august 2006, producatorul de bauturi alcoolice Zarea Bucuresti anunta ca solicita in instanta despagubiri in valoare de trei milioane euro de la compania Vincon Vrancea, pentru utilizarea marcii "Milcov". In 21 decembrie 2006, instanta Curtii de Apel Bucuresti a dat castig de cauza societatii Zarea cu privire la daunele cominatorii, obligand SC Vincon Vrancea la plata unor daune de 1.000 de euro pentru fiecare zi de intarziere de punere in aplicare a hotararii instantei de fond. Totodata, Curtea de Apel a respins apelul firmei din Vrancea. SC Vincon Vrancea a atacat cu recurs aceasta decizie, procesul ajungand, astfel, pe masa Inaltei Curti de Casatie si Justitie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.