Fostul director general al Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), Luigi Berghes, a depus o plangere penala impotriva ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes (foto), pe care il acuza ca a comis fapte care ating siguranta nationa
Fostul director general al Societatii Nationale de Imbunatatiri Funciare (SNIF), Luigi Berghes, a depus o plangere penala impotriva ministrului agriculturii, Decebal Traian Remes (foto), pe care il acuza ca a comis fapte care ating siguranta nationala. El spune ca Remes stia de deturnarile de sute de miliarde de lei din minister, care au avut loc anul trecut, si pe care el le-a sesizat. Luigi Berghes afirma ca a fost demis ilegal saptamana trecuta si anunta ca nu vrea sa-si paraseasca biroul. El il invinuieste pe ministrul agriculturii ca „a falimentat cu premeditare SNIF“, intrucat a refuzat sa emita ordonanta de urgenta privind restructurarea societatii. Decebal Traian Remes spune ca problema nu il priveste, pentru ca societatea nu este in responsabilitatea Ministerului Agriculturii. Cu privire la acuzatiile care i se aduc, Remes spune ca nu se justifica in fata oricarui director „anonim“, ci doar in fata superiorilor sai si in fata legii.

ADS a venit cu jandarmii ca sa il dea afara pe Berghes
In plina criza nationala provocata de seceta, la singura institutie a statului c are se ocupa de intretinerea si repararea sistemelor de irigatie la nivel national este scandal. Fostul director general al SNIF, Luigi Berghes, refuza sa paraseasca biroul, dupa ce a fost revocat din functie saptamana trecuta printr-un „mandat special“, emis de Agentia Domeniilor Statului (ADS). Pentru a-l convinge sa plece, presedintele ADS, Daniel Dragan, a adus ieri jandarmii, pe care i-a postat in fata institutiei. „Daca nu va intelege de buna voie, il vom da afara cu jandarmii. Oricum, am cerut sprijinul Ministerului de Interne si pentru propria protectie, pentru ca zilele trecute am suportat injurii, amenintari si trimiteri pe la tot felul de unitati spitalicesti din partea fostului director. Noul director, Teodor Harilaus Kiliaditis, nici nu poate sa mai vina in institutie dupa ce, ieri, Berghes l-a amenintat aproape doua ore“, a spus Dragan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.