Multi oficiali din MApN, de-a lungul acestor 17 ani cati au trecut de la Revolutie, au fost acuzati ca au confundat institutia pe care o reprezentau cu propria ograda, iar la capitolul achizitii pe care le-a facut Armata, au aparut foarte multe semne
Multi oficiali din MApN, de-a lungul acestor 17 ani cati au trecut de la Revolutie, au fost acuzati ca au confundat institutia pe care o reprezentau cu propria ograda, iar la capitolul achizitii pe care le-a facut Armata, au aparut foarte multe semne de intrebare, celebrele afaceri cu epoleti. Un caz pe care presa l-a exploatat la maximum, dar apoi l-a uitat, este cel in care, cu sprijinul unor inalti demnitari ai MApN, o firma, in calitatea de unic reprezentant in Romania al producatorului de echipamente militare Harris, ar fi preluat fara licitatie responsabilitatea, contractele de realizare a sistemului C4ISR de la Statul Major al Fortelor Terestre, aflate la acea vreme sub conducerea generalului Eugen Badalan. Astfel, potrivit presei, statii de radio deja importate au devenit stocuri de magazie numai pentru a face loc unor alte componente, mai costisitoare.
Rectia avuta de MApN in urma acestor dezvaluiri a lasat loc de speculatii. In schimb, a aparut o pagina pe site-ul MApN, care se referea doar la o parte infima a acuzatiilor si chiar si asa ,lamurirea era destul de neclara.
Pozitia MApN se refera doar la faptul ca Armata a primit statii radio "Harris" pe bani americani. Nu se spune insa nimic de faptul ca o cantitate aproximativ egala de statii a fost achizitionata din fonduri de la buget, fara licitatie, la preturi excesiv de mari.
De stiut ca, in timp ce afacerea era pusa pe roate, armata Romana avea in derulare un contract de achizitie cu transfer de tehnologie cu firma RACAL din Marea Britanie. Prin urmare, echipamantele Harris nu erau singurele de pe "piata". Cum si in ce mod a castigat firma respectiva licitatia ar trebui, desi nu a trecut prea mult timp, sa suscite mai mult interesul Corpului de Control al Guvernului decat pe cel al presei. Pentru ca, dupa cum se vede treaba, "baieti destepti" nu sunt doar in domeniul energetic...


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.