Militia transnistreana a impiedicat duminica, pentru a doua oara, desfasurarea alegerilor in satul Corjova - locul de nastere al presedintelui Vladimir Voronin -, disputat intre Chisinau si Tiraspol, relateaza Mediafax. Circa 200 de militieni au patr
Militia transnistreana a impiedicat duminica, pentru a doua oara, desfasurarea alegerilor in satul Corjova - locul de nastere al presedintelui Vladimir Voronin -, disputat intre Chisinau si Tiraspol, relateaza Mediafax. Circa 200 de militieni au patruns duminica dimineata in sectia de votare, distrugand mobilierul, urnele si cabinele de vot si intrerupand legaturile telefonice. Ca urmare a incidentelor, Comisia Electorala Centrala de la Chisinau a decis inchiderea sectiei de vot.
Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a apreciat ca incidentele produse la sectia de votare din satul Corjova reprezinta "o provocare", relateaza BBC online, citat de Mediafax. Liderul de la Chisinau a declarat ca militia transnistreana incearca "sa agraveze situatia, sa produca aceste conflicte", pentru a impiedica realizarea de progrese in vederea rezolvarii definitive a crizei transnistrene.
"Separatistii din Tiraspol si nu numai ei, dar si din alte parti, si cei din interiorul tarii care-i sustin pe acesti separatisti, si cei care-i sustin din Federatia Rusa, si cei care ii sustin de peste Prut au interese foarte serioase in aceasta zona", a declarat Vladimir Voronin. "Si ei asteapta intotdeauna posibilitati ca sa zdruncine aceasta situatie, sa comita provocari, mai ales in momentul de fata, cand simt ca deja-deja se apropie sfarsitul acestei epopei de 15 ani in zona separatista in Trasnistria. De aceea, ei cauta cu orice ocazie sa agraveze situatia, sa produca aceste conflicte, ca noi sa nu putem merge mai departe cu solutionarea definitiva a acestei probleme", a mai spus el.
Vladimir Voronin a adaugat ca autoritatile moldovene nu vor accepta reluarea conflictului armat, dorita de "provocatori" care declanseaza incidente cum sunt cele de la Corjova.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.