Azi, de la ora 19, Cinemateca Romana il sarbatoreste la Sala Eforie pe cineastul Savel Stiopul, care implineste 81 de ani (desi site-urile de cinema ii dau ca zi de nastere data de 15 mai 1926). Savel Stiopul a facut film din 1950, fiind coleg de gen
Azi, de la ora 19, Cinemateca Romana il sarbatoreste la Sala Eforie pe cineastul Savel Stiopul, care implineste 81 de ani (desi site-urile de cinema ii dau ca zi de nastere data de 15 mai 1926). Savel Stiopul a facut film din 1950, fiind coleg de generatie si pana la un moment dat inrudit ca stil cu Mircea Saucan si Iulian Mihu. Cele mai reusite filme ale sale sunt considerate "Anotimpuri" (1963) si "Falansterul" (1979). Amandoua au fost selectionate la vremea lor la Festivalul de la Cannes ("Anotimpuri" a fost si premiat la sectiunea Tineret), dar in aceasta seara doar "Falansterul" va fi prezentat publicului, intr-o varianta, considera autorul, unica, necenzurata. Pentru Savel Stiopul, nu doar aniversarea celor 25 de ani de la prezentarea "Falansterului" in "Quinzaine des Realisateurs" e importanta (filmul a participat la Cannes in 1982), dar si cea a 125 de ani de la scrisoarea lui Ion Ghica catre Theodor Diamant, care in film e jucat de Adrian Pintea.

9.00 Bursa locurilor de munca pentru persoanele de etnie rroma
Colegiul tehnic "Petru Maior"
Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti organizeaza a V-a editie a bursei locurilor de munca pentru persoanele de etnie rroma, sub egida Anului egalitatii de sanse.

10.00 Ziua agentiilor de presa
Palatul Parlamentului
Evenimentul, organizat de agentia de presa Rompres, se va desfasura intre 15 si 16 iunie. Printre invitati se numara: Ioana Avadani, presedintele CJI, Cristian Pantazi, redactor-sef Hotnews, si Victor Alistar, director Transparency International.

16.00 Arta romaneasca, in viziunea baronesei Nicholson
Sala Thalia
Baroneasa Emma Nicholson si inalti reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale vor sustine o conferinta de presa in cadrul manifestarii "Arta - O sansa pentru fiecare".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.