Un grup de 26 de tineri seropozitivi pasionati de Moda, Pictura, Publicitate si IT s-au intalnit cu VIP-uri reprezentative pentru cele patru domenii, in cadrul programului "Promisiune pentru viitor". Cele patru VIP-uri, creatoarea de moda Irina Schro
Un grup de 26 de tineri seropozitivi pasionati de Moda, Pictura, Publicitate si IT s-au intalnit cu VIP-uri reprezentative pentru cele patru domenii, in cadrul programului "Promisiune pentru viitor". Cele patru VIP-uri, creatoarea de moda Irina Schrotter, artistul plastic Mihaela Schiopu, Veronica Savanciuc, presedinte si CEO Lowe&Partners si Mariuca Talpes, co-fondator Softwin, le-au oferit tinerilor proiecte pe care trebuie sa le definitiveze pana in toamna anului 2007. Pe tot parcursul realizarii proiectelor, tinerii vor fi consiliati de acesti patru profesionisti. "Promisiune pentru viitor" se adreseaza tinerilor cu varste de peste 16 ani si se desfasoara intr-o prima etapa intre lunile mai si septembrie 2007, ca proiect pilot. Ulterior, programul urmeaza sa functioneze si in anul 2008. In cadrul acestei etape, expertii vor avea intalniri cu tinerii talentati si vor evalua proiectele in stadiul lor preliminar. Dupa o alta perioada de lucru, cei patru profesionisti vor evalua lucrarile in faza lor finala si ii vor selecta pe cei mai buni dintre participanti. Cele mai bune proiecte vor fi premiate prin practica in domeniu si burse de studii, pentru ca tinerii seropozitivi au probleme reale de a se integra profesional chiar si atunci cand au un talent deosebit in domeniul pe care si l-au ales. "A trai cu SIDA inseamna a te obisnui sa iei zilnic un pumn de medicamente si a suporta efectele lor secundare; a cere familiei si putinilor prieteni care ti-au ramas sa te ajute sa gasesti raspuns la atatea intrebari care te framanta; a continua lupta impotriva atator nedreptati care iti macina existenta; a visa in toate zilele si in toate noptile ca, intr-o zi, acest virus devastator va disparea pentru totdeauna; a nu uita ca speranta moare ultima si ca exista inca prea multe vieti care pot si trebuie sa fie salvate", a declarat Cristian, un tanar seropozitiv. "Promisiune pentru viitor" este un program lansat si finantat de Abbott Romania in parteneriat cu Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA). (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.