Asociatia 21 Decembrie 1989 si Grupul de actiune "Noii Golani" organizeaza, in cursul zilei de astazi, o serie de evenimente pentru comemorarea victimelor mineriadei din 13-15 iunie 1990, informeaza Hotnews.  Punctul culminant al evenimentului v
Asociatia 21 Decembrie 1989 si Grupul de actiune "Noii Golani" organizeaza, in cursul zilei de astazi, o serie de evenimente pentru comemorarea victimelor mineriadei din 13-15 iunie 1990, informeaza Hotnews. Punctul culminant al evenimentului va fi un mars care se va intinde pe traseul Piata Universitatii - Piata Romana - casa lui Ion Iliescu, principalul vinovat al masacrului de acum 17 ani, in opinia organizatorilor.

Pe afisele participantilor la mars, Ion Iliescu este acuzat de "furtul revolutiei din 1989", "chemarea minerilor in 1990", "instigare la violenta impotriva studentilor anti-comunisti", "ascunderea adevarului despre mineriade" si "manipularea opiniei publice".

Ion Iliescu nu pare sa regrete nici dupa 17 ani evenimentele din iunie 1990, intr-o emisiune televizata din luna mai fostul presedinte reiterand teza "civismului" de care au dat dovada minerii.

"Le-am multumit minerilor pentru ca meritau", declara Ion Iliescu pe 17 mai 2007.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.