Noile acuzatii la adresa Romaniei si Poloniei privind gazduirea inchisorilor secrete ale CIA, cuprinse in raportul lui Dick Marty, nu sunt sutinute cu dovezi, iar Uniunea Europeana nu este interesata sa mearga mai departe cu investigatiile, comentea
Noile acuzatii la adresa Romaniei si Poloniei privind gazduirea inchisorilor secrete ale CIA, cuprinse in raportul lui Dick Marty, nu sunt sutinute cu dovezi, iar Uniunea Europeana nu este interesata sa mearga mai departe cu investigatiile, comenteaza Reuters. Marty (foto) a sustinut ca raportul prezentat saptamana trecuta la Consiliul Europei (CE) se bazeaza pe declaratiile a peste 30 de ofiteri de informatii europeni si americani. Pastrarea anonimatului a fost insa un pret prea mare pentru a obtine declaratiile, permitand celor doua guverne sa nege acuzatiile. „Trebuie sa vedem dovezi. Fara nume, este o mare problema“, a declarat Wolfgang Kreissl-Dorfler, membru al comisiei din Parlamentului European (PE) care a investigat, in paralel cu CE, cazul inchisorilor ilegale ale CIA in Europa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.