Varsta medie la care copiii incep sa foloseasca tehnologia este de 6-7 ani in 2007, iar versiunile pentru copii ale echipamentelor tehnologice devin din ce in ce mai comune.
Aceasta este concluzia noului raport realizat de NPD - o companie de ce
Varsta medie la care copiii incep sa foloseasca tehnologia este de 6-7 ani in 2007, iar versiunile pentru copii ale echipamentelor tehnologice devin din ce in ce mai comune.
Aceasta este concluzia noului raport realizat de NPD - o companie de cercetare de piata. "Copiii si Tendintele de Consum pentru Electronice III" reprezinta, de fapt, cel de-al treilea raport, din 2005 pana acum, care se axeaza pe modul in care copiii interactioneaza cu electronicele de consum.
"Copiii sunt la fel de acaparati de noile dispozitive digitale in egala masura ca si parintii lor, arata Anita Frazier, analist al industriei in cadrul grupului NPD. Se pare ca ei nu au nici o frica in privinta tehnologiei si o accepta cu usurinta, integrand aceste dispozitive in viata lor de zi cu zi".
In 2005, copiii aveau o varsta medie de 8 ani inainte sa inceapa sa foloseasca tehnologia, dar in 2007 aceasta medie a scazut la 6-7 ani.
Mai mult chiar, anumiti copii care sunt expusi infomatiilor TV si computerelor manifesta interes incepand de la varsta de 4-5 ani, desi varsta medie este de 7 ani. Copiii care se joaca cu media playere digitale (precum iPodurile sau alte asemenea echipamente) au chiar si varsta de 9 ani.
Metodologia utilizata in cadrul sondajului celor de la NPD pare a fi credibila, realizatorii sustinand ca datele "au fost colectate printr-un sondaj online aplicat unui segment reprezentativ de adulti care au peste 25 de ani si ai caror copii au varste cuprinse intre 4 si 14 ani". "Pentru a fi luati in calcul, copiii trebuie sa fi folosit cel putin un dispozitiv electronic acceptat de studiu, au mai adaugat reprezentantii companiei de cercetare. Repondentii care au avut mai multi copii ce se incadrau in varsta medie au fost instruiti sa raspunda pentru copilul care urma sa isi serbeze ziua de nastere". Munca de strangere a datelor s-a desfasurat intre 16 martie si 22 martie, 2007.
Copiii detin mai putine dispozitive decat acum doi ani, dar numarul copiiilor care au media playere digitale, console de jocuri, camere digitale si DVD playere portabile a crescut.
De mentionat este si faptul ca numarul parintilor care prezinta interes in cumpararea produselor special destinate copiilor a scazut de la 83% in 2006, la 74% in 2007. Acest lucru nu inseamna insa ca acestia ar incerca sa se opuna cumva dorintei celor mici de a detine astfel de echipamente, ci ca acesti copii isi doresc, de fapt, aceleasi produse pe care parintii lor le folosesc, in detrimentul variantelor destinate varstelor mici.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.