Filiala locala a grupului american Bunge a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru preluarea diviziei de producere a uleiului a grupului Agricover Buzau, cu exceptia a doua marci care vor ramane in portofoliul producatorului buzoian. "Pentru
Filiala locala a grupului american Bunge a primit aprobarea Consiliului Concurentei pentru preluarea diviziei de producere a uleiului a grupului Agricover Buzau, cu exceptia a doua marci care vor ramane in portofoliul producatorului buzoian. "Pentru compatibilizarea operatiunii notificate cu un mediu concurential normal, Bunge Romania si-a asumat angajamentul de a renunta la achizitionarea a doua marci de ulei rafinat imbuteliat, marci care au ramas in proprietatea Agricover", se arata intr-un comunicat al autoritatii de control. Grupul american Bunge este prezent pe piata romaneasca din anul 2002, cand a achizitionat Cereol Holdings, companie ce detinea fabrica Unirea Iasi. In luna iulie a anului 2003, grupul american a finalizat achizitia pachetului majoritar de actiuni la societatile Muntenia si Interoil Oradea. La inceputul lunii martie a acestui an, grupul buzoian Agricover a anuntat preluarea de catre Bunge Romania a diviziei de ulei a companiei, care include o fabrica de ulei, marcile si reteaua de distributie si de vanzari. Unitatea de productie are o capacitate de rafinare de 120 tone pe zi, cantitatea de floarea soarelui care poate fi prelucrata zilnic fiind de 400 tone, iar capacitatea de imbuteliere de 165.000 litri pe zi. Negocierile dintre Bunge Romania si Agricover au fost finalizate, iar tranzactia va fi incheiata in acest an, dupa derularea tuturor procedurilor legale, potrivit NewsIn.
Companiile nu au declarat valoarea tranzactiei. Actionarii Agricover au aprobat vanzarea fabricii in luna ianuarie, valoarea contabila a unitatii fiind de 34,5 milioane lei. Grupul Agricover a fost fondat in anul 2000 prin fuziunea dintre Comcereal Buzau si Ulvex Buzau. Principalele firme de pe piata uleiului din Romania sunt Bunge, Argus Constanta, Cargill Romania, Ultex Tandarei si Ulerom Vaslui.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.