Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati,
    colonelul Viorel Zaharia, a fost inaintat la gradul de general de brigada cu o stea, prin ordinul semnat luni de presedintele Traian Basescu. Inaintarea colonelului Zah
Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati,
colonelul Viorel Zaharia, a fost inaintat la gradul de general de brigada cu o stea, prin ordinul semnat luni de presedintele Traian Basescu. Inaintarea colonelului Zaharia la gradul de general a fost evocata in timpul inundatiilor produse in Lunca Siretului in iulie 2005 de catre ministrul de Interne de atunci, Vasile Blaga, care a fost multumit de modul in care au actionat in gestionarea crizei inundatiilor colonelul Viorel Zaharia si prefectul Mihai Capra. Reamintim ca in cursul inundatiilor din iulie 2005, in cele 10 localitati galatene maturate de ape a fost inregistrata o singura victima la Torcesti, fiind vorba de un batran care dupa ce fusese evacuat de echipele de interventie s-a intors acasa unde a fost surprins de viitura. Pentru buna gestionare a crizei inundatiilor atat seful ISU cat si prefectul Galatiului au fost felicitati de presedintele Basescu si premierul Tariceanu, dar si apreciati de galateni. Propunerea avansarii colonelului Zaharia a fost avansata de prefectul Mihai Capra si a fost sustinuta de majoritatea jurnalistilor galateni. In octombrie 2006, Viorel Zaharia a sustinut examenul de intrare in corpul generalilor, dar avansarea sa a fost intarziata de criza politica.
,,Nu am cuvinte pentru o astfel de veste. Nu-mi vine sa cred. Chiar voiam sa spun, ia mai lasati-ma cu gradul asta de general, in conditiile in care chiar credeam ca unii fac misto de mine", a declarat surprins Viorel Zaharia.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.