Membrii Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii nu au reusit, ieri, sa aleaga noul presedinte, dupa ce Claudiu Secasiu, care si-a incheiat mandatul, a anuntat ca nu va mai candida pentru un mandat nou. O noua sedinta a
Membrii Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii nu au reusit, ieri, sa aleaga noul presedinte, dupa ce Claudiu Secasiu, care si-a incheiat mandatul, a anuntat ca nu va mai candida pentru un mandat nou. O noua sedinta a Colegiului este programata pentru joi. Cel care si-a anuntat deja intentia de a candida este Laurentiu Tanase, membru al Colegiului CNSAS. Surse din Consiliu au precizat, de asemenea, ca este posibila si o candidatura din partea lui Ladislau Csendes, vicepresedinte al Colegiului. In sedinta de joia trecuta, membrii Colegiului au discutat despre procedurile prin care urmeaza sa se realizeze alegerea presedintelui. Votul propriu-zis a fost amanat insa avand in vedere ca pentru desemnarea persoanei care va ocupa functia de conducere a Colegiului este necesara prezenta a 11 persoane, iar la sedinta de joi au participat doar zece. Anul trecut, in urma unui scandal legat de alegerea presedintelui Colegiului CNSAS, membrii acestei institutii au convenit sa organizeze alegeri la fiecare jumatate de an. La ultimele alegeri, pentru functia de presedinte a fost ales Claudiu Secasiu, pentru cea de vicepresedinte - Ladislau Csendes, iar pentru cea de secretar al Colegiului - Constantin Buchet.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.