>> Pretul apei potabile distribuite in Valea Jiului creste cu 40%, desi datoriile unor consumatori catre furnizor depasesc 16 milioane RON

Regia Autonoma a Apei Valea Jiului a decis majorarea cu 40% a tarifelor la apa potabila, ca urmare a
>> Pretul apei potabile distribuite in Valea Jiului creste cu 40%, desi datoriile unor consumatori catre furnizor depasesc 16 milioane RON

Regia Autonoma a Apei Valea Jiului a decis majorarea cu 40% a tarifelor la apa potabila, ca urmare a unei recomandari facute de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) pentru redresarea societatii. Masura ar putea sa nu aiba insa efectul scontat, in conditiile in care chiar si la actualele tarife pretul apei este prea mare pentru multi dintre consumatorii casnici, care au adunat restante de zeci de miliarde de lei la plata facturilor de apa rece si canalizare. Potrivit noilor tarife, un metru cub de apa potabila va costa 1,60 lei, in timp un metru cub de apa menajera - 0,44 de lei, la care se adauga TVA, preturile fiind aprobate de Consiliul Judetean in subordinea caruia se afla Regia.
"Una din masurile recomandate pentru redresarea economico-financiara in urma controlului efectuat de ANRSC a fost ajustarea tarifelor pentru serviciile de furnizare a apei potabile si a celor de canalizare-epurare ape menajere", a declarat directorul RAAVJ, Gheorghe Cioara.

UNDE

Recomandare anti-faliment

Dupa ce in anul 2006 RAAVJ Petrosani a inregistrat pierderi din activitatea economico-financiara, ANRSC a recomandat pentru redresare cresterea tarifelor la apa, care nu au mai fost modificate in ultimii patru ani. Conducerea furnizorului de apa potabila spune ca in timp ce tarifele au fost mentinute la nivelul anului 2002, au crescut cheltuielile cu apa bruta, energie, reactivi, combustibili si a altor elemente de cost.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.