Automobil Clubul Roman (ACR) protesteaza fata de intentia Inspectoratului General al Politiei (IGP) de modificare a legislatiei rutiere, prin introducerea politistilor in tinuta civila care sa monitorizeze traficul si interzicerea detectoarelor radar
Automobil Clubul Roman (ACR) protesteaza fata de intentia Inspectoratului General al Politiei (IGP) de modificare a legislatiei rutiere, prin introducerea politistilor in tinuta civila care sa monitorizeze traficul si interzicerea detectoarelor radar, se arata intr-un comunicat al asociatiei.

"Actuala legislatie rutiera are multe neajunsuri care au aparut in cele sase luni trecute de la aplicarea sa. Automobil Clubul Roman a transmis Directiei Politiei Rutiere unele propuneri de modificare a actualei legislatii rutiere si asteptam sa ni se solicite participarea la intocmirea unor propuneri general acceptate", se arata in comunicatul ACR.

ACR contesta, in principal, intentia Politiei de a introduce politisti sub acoperire.

"Intr-o desconsiderare totala a societatii civile - asociatii, sindicate, uniuni profesionale, iata ca Politia, dupa ce ne-a aratat politistul de placaj sau carton pe post de sperietoare, ne faciliteaza si prezenta politistului acoperit", se spune in comunicat.

Organizatia sustine ca in mai multe state sunt utilizate sisteme de supraveghere video performante, insa doar pentru cresterea fluentei traficului, nu si pentru sanctionarea contraventiilor.

In plus, reprezentantii ACR apreciaza ca interzicerea detectoarelor de radar nu va contribui la reducerea numarului de accidente de circulatie.

Seful Inspectoratului General al Politiei Romane, chestorul principal Dan Valentin Fatuloiu, a declarat, saptamana trecuta, ca Politia Romana a elaborat un set de propuneri de modificare a legislatiei rutiere, in sensul interzicerii folosirii detectoarelor radar, iar politisti in tinuta civila vor monitoriza circulatia pe tronsoanele de drum cu risc major de accidente.

Politisti imbracati in civil vor filma si fotografia soferii indisciplinati, pe sectoare de drum de cate 30 de kilometri, si vor transmite informatiile echipajelor formate din politisti in uniforma aflati la limitele tronsonului de drum monitorizat.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a apreciat drept "ridicola" noua conceptie de monitorizare in trafic a soferilor indisciplinati si a cerut sefului Politiei sa argumenteze urgent decizia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.