Cu functii accesate prin atingerea ecranului, telefonul mobil produs de HTC va fi disponibil la pretul de 499 de euro, deocamdata doar in Marea Britanie, apoi in restul Europei si in Asia.

Compania HTC a dezvaluit marti, in Londra, ultimul sau telefon mobil, cunoscut sub numele Touch - referire la caracteristica sa principala, faptul ca functiile sint accesate prin atingerea ecranului, relateaza publicatia electronica Reg Hardware. Pina nu de mult, producatorul de telefoane mobile HTC era necunoscut, insa citeva lansari ale unor produse de calitate pe piata globala, precum un smart phone S310 sau P4350 Communicator, au ajutat la cresterea notorietatii companiei cu sediul in Taiwan.

Telefonul vine cu Windows Mobile 6, masoara 9,9 x 5,8 x 1,4 centimetri si cintareste 112 grame. Are un ecran sensibil, care reactioneaza la atingere, de 2,8 inch, LCD, cu o rezolutie de 240x320, si o camera digitala CMOS, de doi megapixeli. Touch are un procesor OMAP 850, de 201 MHz, 128 MB ROM, 64 MB DDR SDRAM si un slot microSD de 1 GB. Mobilul suporta conectivitate Bluetooth 2.0, Wi-Fi IEEE 802.11b/g si este compatibil GSM/GPRS/EDGE. Aparatul va fi lansat la nivel mondial, insa deocamdata a fost lansat in Marea Britanie, doar pe Orange, urmind sa intre si pe pietele din Europa si Asia. Producatorul spune ca telefonul Ąduce" 200 de ore in stand by si pina la cinci ore de convorbiri. Pretul se va situa la 499 de euro, iar aparatul vine in doua culori: negru sau verde.