TRANSFER. Ieri, patru lei de la Gradinile Zoologice din Bacau au fost trimisi spre Africa, unde vor ajunge la 2 august si vor fi ingrijiti intr-o rezervatie speciala. Alti trei lei ramasi la Buhusi risca sa fie eutanasiati (fiind foarte bolnavi). Dec
TRANSFER. Ieri, patru lei de la Gradinile Zoologice din Bacau au fost trimisi spre Africa, unde vor ajunge la 2 august si vor fi ingrijiti intr-o rezervatie speciala. Alti trei lei ramasi la Buhusi risca sa fie eutanasiati (fiind foarte bolnavi). Decizia privind transferul leilor a fost luata dupa ce Gradinile Zoologice din Bacau, Buhusi si Onesti nu au obtinut autorizatiile de mediu si nu au intrunit conditiile UE.


11:08 - RESTRICTIE
MASURA. Circulatia navelor pe Dunare in aval de Portile de Fier II va fi restrictionata din cauza debitului scazut al apei.
TIMISOARA. Un incendiu care a izbucnit pe raza Aeroportului Militar a fost stins de pompieri, fara ca situatia sa creeze probleme de zbor.


11:13 - STEAGUL ROSU
MAMAIA. Salvamarii au arborat ieri steagul rosu, care avertizeaza ca este interzisa imbaierea din cauza valurilor mari, de circa un metru. Potrivit salvamarilor, marea este agitata, iar previziunile meteorologice anunta ca vremea se va inrautati in urmatoarele zile, iar vantul se va intensifica.
BUCURESTI. Patru gospodarii din cartierul bucurestean Ghencea au fost distruse intr-un incendiu izbucnit ieri-dimineata la o magazie, dar care s-a extins foarte repede. Potrivit Mediafax, flacarile au izbucnit pe Strada Mateiu Caragiale. Pompierii au intervenit cu sapte autospeciale.


FARA PRECEDENT - SMURD Galati nu are medici
Autoritatea de Sanatate Publica Galati se confrunta cu un fapt fara precedent. La cele doua concursuri organizate pentru ocuparea posturilor de medici de medicina de urgenta necesari functionarii serviciului SMURD nu s-a prezentat nimeni, in conditiile in care peste doua saptamani acesta trebuie sa devina functional. SMURD are toata dotarea necesara, dar nu poate functiona din cauza ca nu are medici. (D.M.)


DN 7 - Traficul rutier, blocat in Sibiu
Traficul rutier pe DN 7 (E 85) a fost blocat ieri-dimineata la intrarea in localitatea sibiana Lazaret, din cauza rasturnarii unui tir, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Potrivit sursei citate, in jurul orei 8:00, la kilometrul 241 al drumului, din cauza neadaptarii vitezei in conditiile in care carosabilul era alunecos din cauza ploii, un autotren incarcat cu caramida BCA s-a rasturnat de-a latul arterei de circulatie. Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.
(Dan Tomozei)


BISTRITA-NASAUD - Patru localitati fara curent electric
Patru localitati din Bistrita-Nasaud au ramas fara curent electric in urma furtunii care s-a abatut luni seara asupra judetului, in ciuda eforturilor electricienilor, avariile neputand fi remediate pana ieri-dimineata, transmite Mediafax. Localitatile afectate sunt Stupini, Orosfaia si Comlod, dar si satul Bretea.


INTERPOL - Infractor american prins la Constanta
Un cetatean american cautat prin Interpol pentru comiterea mai multor infractiuni economice in Ungaria, cu un prejudiciu de peste 36 de milioane de dolari, a fost prins la Constanta, in apartamentul concubinei sale. Marc Vincent Pazienza era urmarit international la solicitarea Interpol Budapesta, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani si desfasurarea de activitati de investitii neautorizate, prejudiciind mai multi investitori cu 36 de milioane de dolari. (E. Sava)

 LICITATIE - Activele Splai,cu acordul AVAS Cumparatorul fabricii de carne Splai, Azulav Aharon, din Israel, nu va putea vinde active care concura la realizarea productiei fara acordul AVAS, a declarat vicepresedintele Autoritatii, Emil Bentan. El a mai precizat ca investitorul este obligat sa achite pretul de adjudecare in zece zile de la licitatie. Marian Vanghelie a declarat ca primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, pregateste "un tun imobiliar", urmand sa participe indirect la licitatie, prin intermediul unei societati. (D.I)  COVASNA - Consiliul Judetean, chemat in judecata
Consiliul Judetean (CJ) Covasna este chemat in judecata la data de 20 septembrie de medicii stomatologi si tehnicienii dentari care isi desfasoara activitatea profesionala intr-un imobil din Sfantu Gheorghe, aflat in proprietatea privata a judetului Covasna. Reclamantii solicita ca instanta sa dispuna obligarea CJ sa aprobe lista spatiilor din proprietatea privata a judetului, cu destinatie de cabinete medicale stomatologice, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical.


DOLJ - Calugarita cu chef de scandal
O calugarita de la Manastirea Carcea a bruscat ieri mai multe persoane care asteptau sa intre in audienta la subprefectul de Dolj, Ionel Ciobotea, si care o apostrofasera ca intrase peste rand, transmite Mediafax. "Mi-au povestit oamenii ca i-a si scuipat, dar nu stiu cat de adevarat este. Oamenii s-au suparat ca a intrat inaintea tuturor", a spus Ciobotea. Martorii sustin ca maicuta a bruscat o femeie, careia i-a reprosat ca "se baga" in problemele ei. Calugarita s-a calmat la interventia jandarmilor.


CAZUL BENYATOV - Instanta considera ilegala interdictia
Curtea de Apel Bucuresti a constatat ieri ca fiind ilegala si lovita de nulitate absoluta ordonanta procurorului Parchetului Instantei Supreme de la 16 iulie prin care s-a dispus in cazul lui Vadim Benyatov prelungirea obligarii de a nu parasi localitatea. Instanta a constatat ca masura preventiva este ilegala si nejustificata si a dispus revocarea obligarii de a nu parasi localitatea Bucuresti pentru 30 de zile. Parchetul a atacat deja aceasta decizie cu recurs. Vadim Benyatov - alaturi alte persoane - este acuzat de spionaj si de constituirea unui grup infractional organizat.


PORTILE DE FIER - Remorcher scufundat pe Dunare
Remorcherul Islaz s-a scufundat in noaptea de luni spre marti din cauza vantului puternic la ecluza hidrocentralei Portile de Fier I. Nava, cu o latime de 3,80 metri si o lungime de 16,8 metri, era pozitionata pentru efectuarea unor lucrari de consolidare a stalpilor de dirijare din avantport. In momentul scufundarii, pe nava nu era nici o persoana. Procedura de scoatere la suprafata a navei Islaz ar putea dura chiar si doua zile. Nava apartine firmei Hidroconstructia, iar pentru scoaterea ei va fi nevoie de interventia scafandrilor. (Dumitru Stoichita)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.