Politistii acuzati ca ar fi batut un asistent universitar de la Arhitectura in Sectia 22 din Capitala au fost identificati. La fel si ofiterii de la Urgente 112 care au tratat cazul cu superficialitate.

Serviciul Inspectie Interna al Politiei Capitalei i-a identificat ieri pe politistii indicati de arhitectul Serban Marinescu ca l-ar fi agresat. El sustine ca trei agenti l-au batut in Sectia de politie 22 din Bucuresti, in noaptea de vineri spre simbata, dupa ce l-au legat cu catusele de balustrada scarii din sediu. Anchetatorii spun ca cei trei presupusi batausi nu recunosc ca l-ar fi batut pe asistentul universitar de la Universitatea de Ahitectura. Numele lor nu vor fi facute insa publice pina cind nu va avea loc confruntarea cu victima.

Politia s-a bilbiit si in privinta plingerii depuse de catre Serban Marinescu impotriva celor trei. Daca, marti, Politia Capitalei sustinea ca nu a fost depusa nici o plingere, ieri, purtatorul de cuvint a revenit. „Fiind audiat cu privire la cele intimplate, Serban Marinescu a reclamat si ca a fost batut de politisti. Ca urmare, sesizarea a fost declinata Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 6. In acea seara, el a fost amendat cu 200 de lei pentru expresii si cuvinte jignitoare adresate politistilor si taximetristului", ne-a declarat Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al Politiei Capitalei. Purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Judecatoria Sectorului 6, Livia Popa Badea, ne-a declarat ca plingerea a fost inregistrata abia ieri si ca „de caz se va ocupa un procuror care urmeaza sa fie desemnat".

Ieri au fost identificati si ofiterii care au raspuns la telefon prietenei lui Marinescu, Dana Anghel, care a reclamat agresiunea la apelul de urgenta 112. „E baiat mare, se descurca si singur!", i-ar fi declarat operatorul de la 112. Desi Politia Capitalei a sustinut ca este posibil ca dispecerii care au raspuns sa fie de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), Serviciul a infirmat acest lucru. „In urma verificarilor, am constatat ca operatoarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta 112 a actionat conform procedurilor. A pus intrebarile standard, nu a existat nici o disputa verbala si a transferat apelul catre Sectia 22 de politie", ne-a declarat Adrian Fulea, purtatorul de cuvint al STS. Pina la urma, Politia Capitalei a recunoscut ca tot ofiterii de serviciu ai Sectiei 22 au vorbit la telefon cu Dana Anghel.

Soferul firmei de taximetrie Mondial a refuzat ieri sa ne raspunda la telefon pentru a-si exprima punctul de vedere cu privire la cele intimplate. Potrivit conducerii acestei firme, numele lui este Robert Diaconu.

Agresat pentru ca a cerut restul la taxi Asistentul universitar Serban Marinescu sustine ca simbata dimineata, in jurul orei 04.30, ar fi fost batut de trei politisti chiar in sediul Sectiei 22 din Capitala. Dovada stau fotografiile facute imediat dupa bataie de doi dintre prietenii sai chemati de victima in Sectia 22. Pozele il arata pe acesta legat cu catusele de balustrada din sectie si plin de singe si pe unul dintre politistii agresori (foto jos). Arhitectul are o vinataie la obrazul drept si o rana, ambele vizibile, si mai multe vinatai si julituri pe corp, sustine el. Serban Marinescu se intorcea simbata dimineata de la o petrecere, insotit de un prieten. Au luat impreuna un taxi al firmei Mondial si s-au certat cu taximetristul pentru ca acesta nu ar fi avut sa le dea restul. Serban spune ca soferul ar fi pornit in viteza, cu usa deschisa, si l-a dus la Sectia 22, unde a fost batut de politisti.

Un ghid pentru cetatenii care vor sa reclame un politist gasiti la www.cotidianul.ro/select