Liderii PSD au decis sa nu mai participe la intalnirea cu liderii liberali, in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu, programata pentru joi dupa-amiaza la Vila Lac 1, relateaza Mediafax. Oficialii PSD au luat aceasta decizie dupa o sedinta desf
Liderii PSD au decis sa nu mai participe la intalnirea cu liderii liberali, in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu, programata pentru joi dupa-amiaza la Vila Lac 1, relateaza Mediafax. Oficialii PSD au luat aceasta decizie dupa o sedinta desfasurata la sediul PSD din soseaua Kiseleff.
La sedinta conducerii social-democrate, au participat aproape toti vicepresedintii - cu exceptia lui Ioan Rus si Vasile Dancu -, presedintele Mircea Geoana si secretarul general, Titus Corlatean.
La finalul sedintei, liderii PSD nu au facut declaratii. Majoritatea liderilor social-democrati au spus insa, ulterior sedintei, ca decizia de a nu mai participa la intalnirea cu liberalii a fost luata ca urmare a declaratiilor lui Calin Popescu Tariceanu, care afirmase ca nu are ce sa negocieze cu PSD si ca nu face "compromisuri" cu social-democratii, informeaza Mediafax.
De asemenea, acestia au mai aratat, fara a dori sa fie citati, ca decizia de a nu mai participa la discutiile cu PNL a fost determinata si de unele informatii, aflate din interiorul PD si PNL, conform carora democratii si liberalii ar fi ajuns deja la o intelegere privind refacerea Guvernului in jurul acestor doua formatiuni, probabil chiar cu Tariceanu premier, continua Mediafax.
Potrivit surselor din PSD citate de Mediafax, liderii social-democrati nu au stabilit niciun mandat precis pentru consultarile de vineri, de la Palatul Cotroceni, cu presedintele Traian Basescu, date fiind premisele de la care au pornit, respectiv intelegerea PD-PNL.
Liderii PNL sosisera la Vila Lac 1 in jurul orei 13.30, pentru o intalnire cu liderii PSD, care fusese anuntata public de premierul Tariceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.