Motiunea de cenzura "Guvernul Tariceanu trebuie sa plece" a fost citita, joi, in plenul Parlamentului, de catre liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu, in sala fiind prezenti doar semnatarii motiunii si reprezentantii Executivului.

Sala de plen a Parlamentului a fost aproape goala in momentul in care s-a decis citirea documentului de catre reprezentantul PD Cristian Radulescu, deputatii si senatorii PSD, PNL, PC, UDMR si PRM parasind sala, pentru a sta pe holuri sau in birourile grupurilor parlamentare. Doar semnatarii motiunii, parlamentarii PD si PLD, au ramas in sala in timpul citirii motiunii, alaturi de cativa reprezentanti PC, printre care Sabin Cutas, Petru Calian si Dragos Dimitriu, independentul Neculai Apostol si alti doi sau trei parlamentari de la minoritatile nationale. Daca pana si in cazul PD si PLD s-au observat multi absenti dintre parlamentari, reprezentantii Executivului, in frunte cu premierul Calin Popescu Tariceanu, au fost prezenti la momentul citirii motiunii de cenzura, in sala de plen.

Printre ministrii Cabinetului Tariceanu prezenti la sedinta s-au numarat Tudor Chiuariu, Varujan Vosganian, Cristian David, Paul Pacuraru, Teodor Melescanu, Eugen Nicolaescu, Decebal Remes, Cristian Adomnitei, Korodi Attila si vicepremierul Marko Bela.    La finalul citirii textului motiunii, presedintele de sedinta, Lucian Bolcas, a declarat inchisa sedinta plenului reunit al Parlamentului, un ultim punct aflat pe ordinea de zi, respectiv numirea democratului Cezar Preda in locul lui Romeo Raicu in fruntea Comisiei SIE, fiind amanat, din lipsa de cvorum.