Anca Oprea, directoarea Zoo, este vinovata de moartea violenta a elefantului Gaya, anul trecut, dupa ce in padocul sau au fost introdusi caini apartinand Jandarmeriei, a stabilit Comisia de Ancheta instituita de Consiliul General al Municipiului Bucu
Anca Oprea, directoarea Zoo, este vinovata de moartea violenta a elefantului Gaya, anul trecut, dupa ce in padocul sau au fost introdusi caini apartinand Jandarmeriei, a stabilit Comisia de Ancheta instituita de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) dupa dezvaluirile socante din "Romania libera".
In concluziile raportului depus ieri la secretariatul CGMB si la cabinetul primarului general, comisia de ancheta confirma 99% din informatiile publicate de "R.L.", potrivit carora de moartea elefantului Gaya se face vinovata directoarea Anca Oprea, impreuna cu medicul veterinar Codrut Visoiu.
Pe langa aducerea total ilegala a cainilor politisti in padocul Gayei, raportul mentioneaza ca elefantul a fost haituit cu torte aprinse, cu o noapte inainte, la ordinul Ancai Oprea. "Alegerea unor astfel de metode dovedeste lacune in pregatirea de specialitate, neintelegerea si necunoasterea comportamentului si psihologiei unui animal salbatic captiv, dezinteres si neglijenta in indeplinirea atributiilor de serviciu", concluzioneaza documentul.
Comisia a descoperit si numeroase alte nereguli de care se face vinovata conducerea
Zoo Baneasa, in frunte cu Anca Oprea: persoane din administratia gradinii zoologice au beneficiat de salarii de merit in ciuda faptului ca mortalitatea in randul animalelor a crescut si ca, desi au fost alocati bani pentru specializarea personalului si imbunatatirea modului de lucru si a facilitatilor pentru public, aceste aspecte au fost ignorate.
Comisia recomanda sanctionarea contraventionala, cu amenda, si disciplinara, prin demitere, a directoarei Anca Oprea. Totodata, se cere declansarea procedurilor pentru cercetarea penala a acesteia pentru abuz in serviciu contra intereselor generale, neglijenta in serviciu, fals intelectual si fals in declaratii.
Recomandarile comisiei vor fi supuse la vot in prima sedinta a CGMB.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.