Canalul Siret-Baragan nu va putea fi finalizat decat cu ajutorul unor fonduri externe, deoarece Guvernul Romaniei nu dispune de o suma de bani atat de mare. Potrivit lui Dumitru Diaconescu, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea,
Canalul Siret-Baragan nu va putea fi finalizat decat cu ajutorul unor fonduri externe, deoarece Guvernul Romaniei nu dispune de o suma de bani atat de mare. Potrivit lui Dumitru Diaconescu, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Vrancea, canalul se intinde pe o portiune de 60 de kilometri, din care 5,7 kilometri sunt deja dati in exploatare. "In anul 2007 a fost alocata pentru lucrarile la canalul Siret-Baragani suma de 100 de miliarde de lei vechi. Din acestia, 40 de miliarde de lei vechi sunt destinati modernizarii sediului de dispecerat, iar restul pentru lucrarile efective la canal. Nu stiu cand se vor finaliza lucrarile, deoarece se asteapta ajutor din exterior, intrucat Guvernul Romaniei nu dispune de milioanele de euro necesare in acest proces complex", a explicat directorul SGA Vrancea.
"Am reusit sa introducem apa pe canal si am amplasat in punctele cu pericol de inec pancarte pentru atentionare. De exemplu, la Marasesti si Calimanesti, unde apa depaseste opt metri in adancime", a spus Diaconescu.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.