Putin nu putea sa fie mai clar si mai dur in a-si exprima contrarietatea in privinta proiectului american de scut antiracheta: echilibrele strategice de pe batranul continent vor fi alterate, a spus presedintele rus. Si a raspuns intrebarilor ziaris
Putin nu putea sa fie mai clar si mai dur in a-si exprima contrarietatea in privinta proiectului american de scut antiracheta: echilibrele strategice de pe batranul continent vor fi alterate, a spus presedintele rus. Si a raspuns intrebarilor ziaristilor din tarile G8, inainte de inceperea summit-ului, fara sa lase loc de dubii.

Daca tarile europene vor gazdui elemente ale sistemului care ne ameninta, a spus, noi nu putem decat sa indreptam armele noastre impotriva acestor tari, ca inainte de acordurile care au pus capat Razboiului Rece. Iar responsabilitatea reintoarcerii la tensiune in Europa nu va fi a noastra, a subliniat. Conducatorii de la Praga si Varsovia, guvernele de la Bucuresti si Sofia, iar in perspectiva cel georgian, sunt avertizate: tarile lor - multe dintre ele, dar nu Romania, vizitate de Bush in aceste zile, ar putea intra pe lista tintelor rachetelor rusesti. Deloc intamplator, testele efectuate cu mare publicitate saptamana trecuta de Rusia au aratat ca rachetele vecinului nostru sunt de ultima generatie, precise si in masura sa treaca de orice scut, adica sa loveasca direct.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.