Modul autoritar in care a condus destinele invatamantului din judetul Neamt inca actuala sefa a Inspectoratului scolar, Dorina Luminita Drexler, a incalcat in repetate randuri legea. Acest lucru reiese limpede din faptul ca instantele de judecata au
Modul autoritar in care a condus destinele invatamantului din judetul Neamt inca actuala sefa a Inspectoratului scolar, Dorina Luminita Drexler, a incalcat in repetate randuri legea. Acest lucru reiese limpede din faptul ca instantele de judecata au anulat mai multe decizii de destituire din functie a unor directori de scoli. Este cazul lui Dorin Morosanu, de la Colegiul "stefan cel Mare" Targu Neamt, Dan Zaharia, de la Grupul scolar "Vasile Sav" Roman, Leonard Vacaru, de la Colegiul Tehnic "Danubiana" Roman si Constantin Vernica de la Palatul Copiilor Piatra Neamt. Nemultumirile acestora, caror li s-au adaugat alte circa 30 de cadre didactice, au fost expuse ministrului Educatiei, Cristian Mihai Adomnitei, in timpul vizitei electorale din judetul Neamt dinainte de referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Intrucat Dorinei Drexler ii fusese retras sprijinul politic de catre PNL, iar corpul de control venise o data cu ministrul in Neamt pentru evaluarea inainte de termen a mandatului sefei Inspectoratului scolar, inlaturarea acesteia parea iminenta. Numai ca o schimbare brusca si neprevazuta din itinerariul ministrului - care, intentionand sa ajunga la Targu Neamt, s-a trezit in zona de agrement controlata de Primaria Piatra Neamt la strand - pare sa ii fi schimbat prioritatile.
Un alt director destituit crede ca sentintele judecatoresti nu se negociaza. "Eu stiu ca legea trebuie respectata, nu negociata in Consiliul de Administratie, in care se incearca gasirea unei modalitati de punere in aplicare a unei hotarari judecatoresti. Nu stiu daca am vreo obligatie ca profesor sa merg la sedinta inspectoratului. Tot ce stiu este ca trebuie pusa in aplicare o decizie. N-am emotii daca voi merge la sedinta cu inspectorul general Dorina Drexler. Daca aveam, nu mai ajungeam in aceasta faza. Poate are ea... Nu se poate ca intr-un an, in care scoala obtine niste calificative extrem de bune, managementul sa fie dezastruos, asa cum reiese din evaluarea pe care mi-a facut-o. Am depus de curand o alta plangere penala, prin care o acuz de abuz in serviciu pe Dorina Drexler si ii cer si daune morale", a declarat Dan Zaharia.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.