La doar 34 ani, cel mai mare dintre cei patru fii ai familiei Nicoara si-a gasit fericirea. "Am fost sofer inainte de a veni aici. Faceam de toate, stiti cum e in Romania. N-as spune ca ma pricepeam in mod de

La doar 34 ani, cel mai mare dintre cei patru fii ai familiei Nicoara si-a gasit fericirea. "Am fost sofer inainte de a veni aici. Faceam de toate, stiti cum e in Romania. N-as spune ca ma pricepeam in mod deosebit. Insa am vrut sa muncesc. Corect. Normal. Fara probleme", povesteste Daniel.

Casa si teren de 300.000 de euro
Lana e un orasel aflat intre Malmo si Lund. "Locuiesc cu familia pe o strada unde sunt doar patru case. Am crescut la tara, imi place sa am loc sa ma misc, sa cultiv flori si legume. Cred ca voi renunta, in timp, la restaurantul acesta, El Patio, si voi pastra doar fabrica si pizzeria. Prima deschisa. Acum am 100 de locuri in restaurant, la pranz vin 300 de persoane pe ora", zice Dani. Care are liber azi, de ziua nationala a Suediei. Tara din care nu-si doreste sa mai plece. "Ce sa fac in Romania?! Am casa aici, toti ai mei sunt cu mine. Am case si in tara, dar ... nu vreau sa ma intorc."

Patru frati, aceeasi reteta
Firma aflata in stare de faliment. Domeniu aleatoriu. Preluata rapid. I se reface management, marketing. Se schimba complet politica de angajari. Noul patron se orienteaza direct la fata locului, judeca din propria experienta. Din ce-a vazut, din ce-a intalnit, din ce-a facut. Asta e reteta de succes a lui Daniel Nicoara. "I-am adus aici pe toti ai mei, adica pe toti cei trei frati, pe mama si pe tata. Nu locuim la un loc, dar ne este bine", adauga Nicoara.

1.000 de euro la spalat vase
Linistit, cu acel adorabil aer molcom al ardeleanului, neschimbat nici de aerul tare de aproape de pol, nici de stilul de viata, nici de lipsa grijii zilei de maine. "Am trei copii, o fata de 12 ani, un baiat de 11 ani si o fetita, Eve, care a implinit un an chiar in ziua in care Romania a invins Suedia la handbal. Fetele, ca inteleg ca la ele e mai bine acum", continua Dani. Are bucatari romani, vreo cinci, plus la curatenie, spalat vase. Ultimii pun de-o parte 1.000 de euro. Eu le ofer masa si casa. Cine munceste, castiga, cine se descurca, merge mai departe, prospera", isi dezvaluie harre (n. red. ? domn in suedeza) Nicoara dedesubturile succesului sau fulminant.

Coleg cu Ionel Ganea
"Pai, mai stiu pe cate cineva din Romania. Uite, Ionel Ganea . E baiat bun! Dar sa nu-l enervezi. Zice ce-are de spus, cum stie el. Am fost in aceeasi clasa si in scoala generala, si in liceu", rememoreaza usor nostalgic Daniel Nicoara, patronul care lucreaza cot la cot cu angajatii. N-are grija zilei de maine.
Undeva, la Karlskrona, suedezii, cu Stafan Lovgren revenit la nationala la 37 ani, au jucat un amical cu vecinii danezi. Pana le-or scoate romanii handbalul din cap duminica. Daniel va privi linistit la televizor. Viata are cu totul alte conotatii aici.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.