O persoana a fost imobilizata miercuri de serviciile de ordine din Vatican, dupa ce a incercat sa sara in vehiculul la bordul caruia Papa Benedict al XVI-lea efectua turul pietei San Pietro la inceputul audientei sale generale. Barbatul, care

O persoana a fost imobilizata miercuri de serviciile de ordine din Vatican, dupa ce a incercat sa sara in vehiculul la bordul caruia Papa Benedict al XVI-lea efectua turul pietei San Pietro la inceputul audientei sale generale. Barbatul, care purta tricou si pantaloni scurti, a sarit peste bariera de securitate care delimita in multime un traseu sinuos pentru vehiculul pontifical in piata San Pietro. Apoi, el a incercat sa sara in spatele masinii la bordul careia se afla Sfantul Parinte, inainte de a fi imobilizat de fortele de ordine din cadrul Garzii pontificale. Suveranul Pontif, aflat in picioare la bordul vehiculului alb care il transporta pana la bazilica San Pietro, a parut ca nu a remarcat scena, continuand sa salute multimea de pelerini. Atacatorul este un german in varsta de 27 de ani, cu probleme psihice. El a declarat ca nu a vrut sa-l raneasca pe Papa, ci doar sa atraga atentia asupra lui.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.