Actorii teatrului Maria Filotti din Braila se pregatesc sa inchida stagiunea prezentand publicului cateva spectacole grandioase care umplu sala pana la refuz, iar aplauzele la scena deschisa sunt nelipsite. Directorul Teatrului Maria Filotti Braila,
Actorii teatrului Maria Filotti din Braila se pregatesc sa inchida stagiunea prezentand publicului cateva spectacole grandioase care umplu sala pana la refuz, iar aplauzele la scena deschisa sunt nelipsite. Directorul Teatrului Maria Filotti Braila, Veronica Dobrin, a spus ca brailenii pot veni la acest sfarsit de stagiune sa urmareasca piesele de referinta puse in scena, ca "Visul unei nopti de vara", de William Shakespeare, regizor Victor Ioan Frunza, "Angajare de clovn", de Matei Visniec, regia Radu Nichifor si "Ghici", un spectacol realizat in cadrul proiectului PHARE, Terapia prin Teatru, dupa un scenariu dramatic al Mihaelei Trofimov. "Vacanta actorilor nu va fi lunga, in august incepem repetitiile pentru ca trebuie sa ne prezentam la cateva festivaluri. Avem sansa sa-l avem consilier artistic pe Victor Ioan Frunza, cu care in colaborare am alcatuit deja programul pe anul 2008, ceea ce este o situatie unica si neintalnita la nivelul intregii tari", a spus directoarea Dobrin. Cunoscutul regizor Victor Ioan Frunza a avut un succes de necontestat participand la festivalul de teatru de la Sibiu cu piesa "Visul unei nopti de vara", iar cronicile specialistilor au fost la cote maxime. "Esti in festival, existi. Este un fel de cotare la bursa. Am reusit sa umplem salile pana la refuz, un lucru deosebit daca ne gandim ca publicul sibian este destul de capricios. Pe primul plan au fost actorii braileni, spectacolul traieste prin evolutia lor. Teatrul Maria Filotti are in prezent o trupa exceptionala, dar va avea nevoie in curand de o intinerire a actorilor", a mai precizat consilierul artistic Victor Ioan Frunza.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.