Mittal Steel Galati sustine ca a investit 400.000 dolari in modernizarea bazinelor de omogenizare si de aerare din cadrul Statiei de Epurare Bio-Chimica de la Uzina Cocso-Chimica, informeaza un comunicat al societatii.

MODERNIZARE. "Aceasta modernizare a urmat unei alte investitii de mediu in valoare de 1,2 milioane de dolari, facuta la Otelaria numarul trei. Ambele proiecte fac parte din cele 13 obiective de mediu pe care compania s-a angajat sa le finalizeze pana in 2008, si care sunt incluse in Programul de Conformare semnat cu autoritatile romane", a spus Augustine Kochuparampil, director general Mittal Steel Galati.  Investitia la Otelaria numarul trei a fost facuta atat pentru reintroducerea in flux a apelor uzate de la epurarea gazelor arse, cat si pentru eliminarea colmatarii de la canalul colector si de la Balta Malina, prin retinerea slamului la sursa si reintroducerea sa in fluxul tehnologic.

ETAPE. Acesta a anuntat ca Mittal Steel Galati se concentreaza pe realizarea la timp a tuturor investitiilor necesare pentru conformarea la normele de mediu romanesti si europene. Proiectul a avut doua etape. Prima etapa a inclus golirea bazinelor si pregatirea peretilor acestora pentru aplicarea hidroizolatiei, iar etapa a doua a constat in aplicarea mortarului de impermeabilitate Aquamat-Elastic.