Cifra de afaceri a combinatului Fortpres Cluj-Napoca a scazut cu 30% in primul trimestru al anului, la 4,3 milioane de lei. In perioada similara a anului trecut, combinatul siderurgic a avut o cifra de afaceri de 5,6 milioane lei. Compania a inregist
Cifra de afaceri a combinatului Fortpres Cluj-Napoca a scazut cu 30% in primul trimestru al anului, la 4,3 milioane de lei. In perioada similara a anului trecut, combinatul siderurgic a avut o cifra de afaceri de 5,6 milioane lei. Compania a inregistrat in primul trimestru o pierdere de un milion de lei, mai mare decat in perioada ianuarie-martie 2006, cand a raportat un rezultat negativ de 830.700 lei. Acest rezultat vine dupa ce Fortpres a inregistrat anul trecut o majorare a pierderilor de peste sase ori, la 1,9 milioane de lei, la o cifra de afaceri in crestere cu 15%, la 20,05 milioane de lei. Veniturile totale ale companiei au stagnat anul trecut, la 21,6 milioane de lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 7%, la 23,5 milioane de lei, potrivit unei raportari a companiei.
Volumul productiei de export a fost anul trecut de cinci milioane de lei, de data aceasta in urcare cu 15% fata de anul precedent. De asemenea, investitiile au crescut usor, la 2,85 milioane de lei, fata de suma de 2,65 milioane de lei alocata in 2005.
La capitolul plusuri, datoriile companiei au scazut la 31 decembrie 2006 la 9,9 milioane de lei. Ele au ajuns la aproape jumatate din totalul datoriilor din anul precedent.
La inceputul lunii aprilie, actionarii combinatului au aprobat majorarea capitalului cu 8,8 milioane de lei, la 17,1 milioane de lei, prin emiterea de actiuni noi.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.