Facultatea de Drept si stiinte Administrative din cadrul Universitatii "Ovidius" a organizat Simpozionul international "Cetatenia europeana si Cetatenia nationala". Tema a fost aleasa in concordanta cu problemele actuale, in scopul de a constientiza
Facultatea de Drept si stiinte Administrative din cadrul Universitatii "Ovidius" a organizat Simpozionul international "Cetatenia europeana si Cetatenia nationala". Tema a fost aleasa in concordanta cu problemele actuale, in scopul de a constientiza statutul juridic al cetateanului roman dupa aderarea la Uniunea Europeana. Prof. univ. dr. Nicolae Dura, unul dintre organizatori si prodecan al Facultatii de Drept si stiinte Administrative al Universitatii "Ovidius", ne-a declarat ca acesta este un eveniment inedit in Romania, fiind al treilea simpozion tinut la Campusul Universitatii "Ovidius". Prof. univ. dr. Nicolae Dura a reusit sa convoace pentru acest simpozion numeroase personalitati din afara granitelor tarii, in mare parte multumita experientei acumulate in anii petrecuti in strainatate. In timpul simpozionului au fost tinute alocutiuni despre statutul minoritatilor in Romania si Uniunea Europeana, comunicari stiintifice despre cetatenia europeana si drepturile cetatenilor Uniunii Europene. Acest tip de conferinte a devenit o preocupare constanta a profesorilor universitari, tinute cu scopul de a se impune in circuitul national si european si de a obtine o recunoastere internationala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.