Pentru ca prajina nu i-a incaput in avion, Buhalov a declarat forfait pentru concursul demonstrativ de la Bucuresti.

Atletul bulgar Spas Buhalov nu va putea participa la concursul demonstrativ de saritura cu prajina, ce se va disputa simbata la Bucuresti, intrucit a ramas fara obiectul muncii. Prajina acestuia nu a incaput in avion, asfel ca bulgarul nu a mai facut deplasarea in Romania.

,,Buhalov este un prieten cu care ma duelez la Campionatele Balcanice si care voia sa vina la acest concurs, dar a avut unele probleme tehnice. Prajinile lui nu ii intra in avion. Mi s-a intimplat si mie, de foarte multe ori, ca lotul national sa plece cu o cursa, iar eu sa plec cu alta, cu escala, ca sa ajung apoi in acelasi loc, cu o intirziere de o zi. Totul din cauza prajinii, care nu intra in orice tip de avion, a declarat initiatorul concursului Tiberiu Agoston.

Opt atleti din Franta, Ungaria, Slovenia si Romania isi vor disputa suprematia in cadrul intrecerii ce se va desfasura in fata Teatrului National. Campionul olimpic de la Atlanta, Jean Galfione, Mathieu Boisrond, Nicolas Durand, Jonas Compagnoni (toti din Franta), Janos Vaczi si Dezso Szabo (din Ungaria), Jure Rovan (Slovenia) si Tiberiu Agoston (Romania) vor incerca sa cistige la Bucuresti ,,Este un eveniment pe care tineam de multa vreme sa il organizez in Romania, pentru ca este un spectacol total, iesit din comun, prin care se poate face publicitate acestei probe si atletismului. Daca lumea nu vine pe stadioane sa ne vada, mergem noi sa-i vedem pe ei in strada. Am participat la multe concursuri asemanatoare in strainatate, mai des in Franta, unde am stat 16 ani. Am participat pe plaja, in fata Primariei din Paris, in statiuni montane, in hipermarketuri, este o proba care se poate face absolut oriunde", a mai spus Agoston. Marele premiu pus in joc este de 1.200 de euro.