Fuziunea subsidiarelor bancare ale UniCredit Group in Romania, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, s-a finalizat prin crearea unei noi institutii financiare, UniCredit Tiriac Bank. "In urma fuziunii internationale dintre Grupurile HVB si UniCredit,
Fuziunea subsidiarelor bancare ale UniCredit Group in Romania, HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania, s-a finalizat prin crearea unei noi institutii financiare, UniCredit Tiriac Bank. "In urma fuziunii internationale dintre Grupurile HVB si UniCredit, anuntata in urma cu doi ani, fuziunea din Romania este una dintre primele finalizate in regiunea Europei Centrale si de Est", a anuntat ieri banca.
Comitetul de directie este format din Rasvan Radu, presedinte executiv (CEO), sustinut de Melih Mengu, vicepresedinte responsabil de Divizia Corporate; Andreas Gschwenter, vicepresedinte - Divizia de Operatiuni si Business Support (COO); Marco Cravario, vicepresedinte - Divizia Financiara (CFO) si Armin Huber, vicepresedinte - Divizia Risc (CRO). Dan Pascariu este presedintele consiliului de administratie. "Fuziunea in sine a fost construita pe ideea preluarii celor mai bune elemente din ambele banci, deci din punctul de vedere al finalitatii clientul nu are decat de castigat", a spus Pascariu.
La sfarsitul primului trimestru al anului 2007, bancile care au fuzionat au inregistrat un profit brut combinat de 83 milioane lei (in crestere cu 51% comparativ cu rezultatele celor doua banci in perioada similara a anului precedent), venituri totale de 197 milioane lei (in crestere cu 17,7% fata de primul trimestru din 2006) si active in valoare de 12 miliarde lei (3,7 miliarde euro).
UniCredit Tiriac va avea o retea de 136 de sucursale in 38 de judete. Clientii vor putea utiliza servicii bancare transfrontaliere in intreaga retea a Grupului UniCredit.
UniCredit este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare. Deserveste in Europa peste 35 milioane de clienti prin intermediul a 7.000 de unitati bancare din 20 de tari si conduce detasat clasamentul bancilor din Europa Centrala si de Est. UniCredit are active totale de 846.4 miliarde de euro si capitalizare de piata de 70 miliarde de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.