Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat, ieri, ca va cere prelungirea pe termen nelimitat a anchetei in cazul presupuselor interceptari ilegale de convorbiri telefonice, afirmand ca are indicii ca acestea s-au facut de catre mai multe institutii f
Deputatul PNL Mihaita Calimente a declarat, ieri, ca va cere prelungirea pe termen nelimitat a anchetei in cazul presupuselor interceptari ilegale de convorbiri telefonice, afirmand ca are indicii ca acestea s-au facut de catre mai multe institutii fara drept legal.
Calimente, membru al Comisiei parlamentare pentru cercetarea interceptarilor ilegale, infiintata la initiativa lui Dan Voiculescu, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa la Arad, ca in urma cercetarilor de pana acum ale Comisiei "exista indicii clare ca au existat interceptari ilegale, cu mult peste estimarile facute initial". "Desi am fost refuzati sa purtam discutii cu procurorii DNA si ofiterii judiciari legat de aceste inregistrari, acum doamna Kovesi (Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei - n.r.) ne-a invitat la o discutie la Parchet. O anuntam ca vom merge la Parchet, dar si la toate institutiile pe care le banuim ca au tehnica si fac interceptari, sa facem verificari, in conditiile in care doar SRI are acest drept, potrivit legii, pe baza de mandat de la judecatori", a declarat deputatul Mihaita Calimente. Deputatul PNL a spus ca stie ca unele institutii detin tehnica de ascultare si ca membrii Comisiei vor sa verifice cum este utilizata. "UM 0962 are aparatura pe masini, pe care o pot folosi la ascultarea unor convorbiri private in incinte, e de ajuns sa se apropie cu masinile de tinte", a afirmat Calimente.
El s-a declarat convins ca se fac interceptari ilegale, ceea ce, din punctul sau de vedere, echivaleaza cu politia politica. "Acum o luna estimam ca un milion de romani au fost ascultati in 2006, dar acum credem ca cifra este mult mai mare, pentru ca multe mandate au fost date pe 120 de zile, nu pe 30 de zile", a mai spus Calimente.
Potrivit acestuia, Comisia de cercetare va cere in Parlament prelungirea pe termen nelimitat a anchetei, "pana se primesc raspunsuri la numeroasele semne de intrebare care apar in fiecare zi".
In urma cu doua saptamani, Comisia a obtinut o prelungire de o luna pentru predarea raportului privind ancheta desfasurata, termenul initial expirand la 14 mai. Atunci, Calimente a declarat ca un milion de romani au fost ascultati anul trecut.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.