Administratia Arcelor Mittal Galati a hotarat sa rezolve problema maidanezilor.
Centrul de Adoptii "Rolda" pentru cainii fara stapan, o investitie de 300.000 euro.
Simultan, va fi dezvoltat un program de sensibilizare a opiniei publice si d
Administratia Arcelor Mittal Galati a hotarat sa rezolve problema maidanezilor.
Centrul de Adoptii "Rolda" pentru cainii fara stapan, o investitie de 300.000 euro.
Simultan, va fi dezvoltat un program de sensibilizare a opiniei publice si de adoptii.
centrul de adoptii "rolda" va avea o suprafata de 1,5 ha si va cuprinde spatii de cazare pentru 1.000 de caini si o clinica veterinara, unde cainii vor fi sterilizati, vaccinati si deparazitati. Administratia a alocat pentru construirea centrului 300.000 de euro. Simultan, va fi dezvoltat un program educativ de sensibilizare a opiniei publice si un program de adoptii. Chiar si internationale! Problema cainilor crescuti de salariatii combinatului pe langa sectii a dat nastere multor controverse. Aparatorii cainilor sustin ca acestia sunt mai eficienti decat paznicii; adversarii spun ca sunt cazuri de salariati muscati de caini. A fost si un caz ceva mai special in mai 2004, cand presedintele Ion Iliescu a vizitat combinatul si, din ordinul administratiei, cainii au fost stransi in tarcuri. Dar chiar in momentul in care limuzina prezidentiala se indrepta spre iesirea din combinat, cineva a eliberat cainii si asupra convoiului s-au napustit sute de caini, latrandu-l pe Iliescu pana dincolo de poarta. Dupa privatizare, au fost mai multe tentative de rezolvare a problemei miilor de caini de pe platforma. In 2003, administratia a incheiat un contract cu un SRL care sa preia cainii, combinatul platind cam 30 de dolari pentru fiecare exemplar. Afacerea a cazut dupa ce primarul Galatiului s-a plans ca firma incarca masinile in combinat, dar elibereaza cainii in oras. Acum, administratia a raspuns favorabil propunerii Fundatiei "Rolda", acceptand proiectul Centrului de Adoptii.
Proiect unic
in tara
"Proiectul este unic in tara. Omorarea cainilor sau prinderea si transportarea lor in afara intreprinderilor s-au dovedit in timp masuri ineficiente, deoarece teritoriul lasat liber a devenit un loc in care au migrat alti caini alungati in afara oraselor, abandonati sau adusi din alte localitati. Conducerea Arcelor Mittal Galati a constientizat ca, fara a pune la dispozitia organizatiilor de protectie a animalelor fonduri necesare pentru sterilizarea si ingrijirea patrupedelor, nu exista solutie eficienta pe termen lung."
Dorian Dumitrescu, PR manager Mittal Steel Galati


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.