Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar acum 1848 ani. In 1852, imparatul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind ceea mai frumoasa statiune din Europa, iar imparateas
Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar acum 1848 ani. In 1852, imparatul Austriei considera Baile-Herculane ca fiind ceea mai frumoasa statiune din Europa, iar imparateasa Elisabeta pasionata, indragita, si armonioasa Sissi, scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare.
Iar noi, care ne amintim cu drag de taberele din copilarie de la Herculane, o consideram pe buna dreptate un loc ideal de petrecere alaturi de prieteni, distractie si voie buna. Asa ca ne-am facut bagajele si am pornit la drum, pentru a va relata impresiile unui sejur vazut dintr-o noua pespectiva. In lipsa doamnei diriginte, care sa se ocupe in detaliu de planificarea mini-vacantei, dupa numeroase deliberari, am decis ca cel mai potrivit mijloc de transport pentru o calatorie lunga, avand in vedere ca pornim din Bucuresti, este trenul Inter City, mult mai rapid si mai comod decat masina. In 5 ore si jumatate am fost acolo. Capacitatea de cazare a statiunii este de peste 4.000 de locuri in hoteluri moderne si in majoritatea locatiilor de cazare se gasesc baze proprii de tratament si dotari la cele mai inalte standarde, asa ca am avut de unde alege, mai ales ca, atat in statiune cat si pe valea Cernei, exista numeroase pensiuni agroturistice si locuri de camping in interiorul sau exteriorul orasului. Desi locurile de cazare incep de la 40 de lei pe noapte, noi ne-am rasfatat la un hotel de 3 stele, unde o camera costa 80 de lei, dar conditiile foarte bune depasesc cu mult acest pret. Cele 3 piscine cu ape termale, dotate cu sezlonguri si umbrelute, precum si camerele primitoare ne-au facut sa ne bucuram de alegerea facuta. Mai ales seara, cand programul de dansuri orientale era cat pe-aci sa ii determine pe colegii nostri de sex masculin sa isi amane intoarcerea la Bucuresti. Pentru cine isi doreste o vacanta activa, Herculanele sunt locul de unde cu siguranta va veti intoarece cu febra musculara. De la Baia Diana am pornit spre Varful Ciorici, cu popas pe la Izvorul Munc. Desi localnicii ne-au indicat un traseu de doua ore, am facut lejer 3 ore si 40 de minute pana la destinatie. Insa frumusetea peisajelor merita tot efortul. A doua zi am luat-o de la capat, spre o noua destinatie, de la Piata Hercule la Cascada Cernei. Apa era destul de rece, asa ca ne-am multumit sa facem poze si sa ne bronzam in poiana. O atractie in plus pentru vizitatorii tineri ai statiunii o constituie numarul mare de mijloace de recreere si divertisment - restaurante, baruri, terase, bazine de inot si billiard, de care am profitat din plin. Dar cum fiecare lucru bun are si un sfarsit, a trebuit sa ne intoarcem in Capitala, pentru a va impartasi impresiile noastre de vacanta. In tren am facut monetarul si am observat ca ne mai ramasesera ceva bani, deoarece preturile la Herculane sunt foarte accesibile. Un sejur de 4 zile ne-a costat doar 450 de lei de persoana .
Cu siguranta vom reveni si va sfatuim si pe dvs sa va rezervati cateva zile de distractie si recreere in aceasta statiune pitoreasca.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.