Tender trimis in judecata
Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo. In aceasta cauza, Ovidiu Tender este acuzat, alaturi de Marian Iancu, ca ar fi prejudiciat s
Tender trimis in judecata
Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Ovidiu Tender in dosarul Rafo. In aceasta cauza, Ovidiu Tender este acuzat, alaturi de Marian Iancu, ca ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 2700 de miliarde de lei vechi. Tender, arestat din 2 martie, este acuzat de inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani, precum si constituire si apartenenta la un grup de criminalitate organizata. Pentru o saptamana, Tender a fost liber, el fiind reincarcerat, ca urmare a unei hotarari a Curtii de Apel Bucuresti, care a anulat decizia instantei inferioare prin care acesta fusese eliberat. (B.C.G.)
Corogeanu din nou amanat
Procesul in care fostul preot Daniel Corogeanu si cele patru foste maicute sunt judecati pentru uciderea sorei Irina Cornici a fost amanat din nou, la solicitarea aparatorului acestora, avocatul Maria Ilisei. Procurorul de instanta a cerut judecatorului ca aceasta sa fie ultima amanare, avand in vedere complexitatea si natura cauzei, precum si faptul ca cei cinci inculpati reprezinta pericol social. Solicitarea a fost admisa de presedintele de sedinta. Urmatorul termen va avea loc in data de 20 septembrie. La sedinta de ieri, in sala de judecata, au fost prezenti atat fostul preot Corogeanu cat si complicele sale, cele patru foste maicute. (G.T.)
Scandal la Timisoara
Doua persoane au fost retinute, in noaptea de marti spre miercuri, fiind acuzate ca au amenintat cu cutitul doi soferi carora le-au zgariat masinile cu sabii si le-au spart parbrizele. O tanara aflata la volanul unui autoturism a fost urmarita cu masina de fostul ei prieten. In centrul Timisoarei, autoturismul in care se afla fata a fost blocat, fostul ei prieten, impreuna cu mai multe persoane, incercand sa o scoata din masina si amenintand-o cu cutitul. Tanara a inceput sa strige dupa ajutor, iar cativa soferi s-au oprit. In acel moment, atacatorii au inceput sa loveasca masina in care se afla fata dupa care au disparut. Dupa trei ore, o alta masina a fost atacata de aceleasi persoane. "Eram in masina. Trei indivizi inarmati cu sabii si rangi m-au atacat. Aceiasi indivizi care au atacat-o si pe domnisoara. Razbunari, au razbunari in mintea lor bolnava", a declarat cealalta victima. Pana in acest moment, politistii au retinut doua persoane. (G.T.)
Captura de mercur
Politistii de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud au confiscat 50 de kilograme de mercur, in urma unui control realizat la societatea SC "Hicart" SA Prundu Bargaului, o fosta fabrica de hartie. Conform Newsin, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca substanta era folosita in procesul de productie pe vremea cand fabrica de hartie functiona. Dupa ce a fost scos din circuitul productiv, mercurul, ambalat in doi recipienti metalici, a fost uitat intr-o magazie intunecoasa, unde a fost insa descoperit de politisti. Intrucat nu mai era utilizat in circuitul productiv si patronii nu aveau autorizatie de detinere valabila, acestia trebuiau sa anunte Politia si sa predea intreaga cantitate. Cele 50 de kilograme de mercur confiscate, care valorau pe piata neagra aproximativ 250.000 de euro, reprezinta cea mai mare captura de acest gen realizata in ultimii cinci ani. (G.T.)
Razii in Sintesti
Politistii ilfoveni au descins, ieri dimineata, in localitatea Sintesti, unde au descoperit zeci de case conectate ilegal la reteaua de energie electrica si cantitati impresionante de fier, aluminiu si cupru. Oamenii legii au realizat sase perchezitii simultane. La locuinta unei familii a fost gasit un autoturism Dacia Papuc incarcat cu aproximativ o tona de cabluri electrice, a carei proveninta urmeaza sa fie stabilita. De asemenea, in timpul actiunii au fost depistate 40 de locuinte care erau conectate ilegal la reteaua de energie electrica. (G.T.)
Mort in Portul Constanta
Un muncitor a murit ieri dimineata in Portul Constanta, dupa ce o bucata de fier in greutate de doua tone a cazut peste el. Incidentul s-a produs in dana 89 a portului, in timp ce muncitorul, in varsta de 52 de ani, se afla in raza de actiune a unei macarale care incarca fier vechi. La un moment dat, o bucata de fier in greutate de doua tone a cazut peste muncitor, acesta murind pe loc. O echipa formata din politisti, procurori si inspectori de munca a declansat o ancheta in acest caz. (Mediafax)
Hoti retinuti
Un tanar dat in urmarire pentru ca, in decembrie 2005 a furat un seif in care se aflau aproape 800 de milioane de lei vechi, din biroul unui notar din judetul Bihor a fost prins marti seara in judetul Hunedoara. Potrivit adjunctului sefului Politiei Municipiului Hunedoara, comisarul Constantin Cozac, tanarul a fost prins in timp ce incerca, impreuna cu alte doua persoane, sa jefuiasca o casa de amanet din municipiu. Dupa ce hotii au fugit cu bijuteriile, vanzatoarea din casa de amanet a apasat butonul de alarma. "Un echipaj al Politiei Rurale Teliuc, care se afla prin zona, a auzit alarma. A urmarit masina in care s-a urcat individul ce parasise in fuga casa de amanet si a blocat-o in apropiere de Hotelul Rusca. Un politist a coborat, a armat pistolul din dotare si a somat soferul sa opreasca. Nu a fost nevoie sa fie trase focuri de arma", a spus comisarul Constantin Cozac. (G.T.)
Prins in flagrant
Un inspector pe probleme de integrare europeana de la Primaria Bocsa a fost prins de politistii din Caras Severin, in urma cu doua zile, in flagrant in timp ce primea 500 de euro pentru a interveni in vederea obtinerii unei autorizatii de taximetrie. Constantin Silviu E., administratorul unei societati comerciale din Bocsa, a sesizat Politia despre faptul ca i s-a solicitat o suma de bani pentru a-i fi rezolvata o cerere de autorizatie. Flagrantul a fost realizat intr-un bar din Bocsa. Politistii au descoperit asupra inspectorului, Valentin Ioan F., in varsta de 30 de ani, cei 500 de euro pe care ii primise de la administratorul firmei de taximetrie. (G.T.)
Arestat pentru crima
Politistii braileni au reusit sa prinda autorul unei crime comise in Italia, ucigasul fiind dat in urmarire internationala inca din 2004. Costel P., in varsta de 29 de ani, a fost prins de politisti dupa ce a fost cautat de Interpol mai bine de doi ani. Barbatul a fost prezentat Curtii de Apel Galati, care a emis pe numele lui mandat de arestare pe o perioada de 30 de zile. Acesta fusese dat in urmarire internationala de autoritatile italiene, fiind cautat pentru crima. (B.C.G.)
Calcat de autobuz
Un batran a murit marti seara, dupa ce a fost tarat si calcat de un autobuz. Accidentul a avut loc in jurul orei 19.00, pe strada Freamatului, din Sectorul 5 al Capitalei. In momentul in care a ajuns in dreptul statiei "Soseaua Salaj", conducatorul auto al unui autobuz a oprit masina pentru coborarea pasagerilor. La plecare, soferul nu a fost atent si la usa din mijloc, a prins mana stanga a unui barbat in varsta de aproximativ 65-70 de ani. Batranul a fost tarat aproximativ doi-trei metri, dupa care a cazut sub masina si a fost calcat cu roata dreapta din spate. Victima a fost transportata la spital, unde insa a murit din cauza ranilor suferite. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.