Bucatariile au devenit un loc in care romanii isi petrec cea mai mare parte din zi. Cotidianul va prezinta citeva dintre cele mai moderne echipamente incorporabile.

Functionala, primitoare si nu in ultimul rind moderna. Acestea sint in mare parte caracteristicile pe care si le doresc romanii de la bucatariile lor. Conform studiilor de piata, acestia, alaturi de restul europenilor, isi petrec tot mai mult timp in bucatarie si nu neaparat pentru a gati sau pentru a minca. Bucataria a devenit astfel un loc de intilnire pentru membrii unei familii si pentru prieteni, 25% dintre cei 11.000 de respondenti din 11 tari care au raspuns unui chestionar Electrolux afirmind ca au o relatie deosebita cu bucataria lor. De aceea, si producatorii s-au gindit la cele mai sofisticate idei pentru a satisface nevoile consumatorilor. In magazine se pot gasi astfel cuptoare cu retete predefinite, filtre care pot realiza si apa carbogazoasa, combine frigorifice care iti pot da indicatii cu privire la modul de pastrare a alimentelor sau expressoare care iti risnesc cafeaua chiar inainte sa o bei. Nici hotele nu au ramas la functiilor lor de baza, astfel ca un asemenea echipament poate fi setat sa ofere o iluminare ambientala separata.

S-a gasit solutia si pentru cei care au nevoie de foarte mult spatiu atunci cind gatesc: o pot face pe toata plita. Totodata, plitele permit si unele extravagante, pentru ca pe cele cu inductie se pot gati si clatite in forma de stea, spre exemplu. Cum in unele cazuri masina de spalat isi gaseste loc tot in bucatarie, producatorii au inventat tot felul de sisteme care sa protejeze copiii si sa impiedice eventualele inundatii. Citeva astfel de echipamente gasiti in ofertele de mai jos. Mentionam ca preturile afisate sint cele recomandate de producatori.

Cuptor Electrolux cu abur EOB 98000 X

Are 11 functii, din care trei cu abur. Produsul „asista" posesorul la gatit, dispunind de 85 de programe pe baza de retete predefinite, 9 programe in functie de greutatea ingredientelor si 11 pentru carne. Cuptorul mai are timer electronic, grill electric, ventilator, iluminare display, panou de control cu sticla, touch control, demo mode si linie luminoasa. Pretul recomandat este de 3.899 de lei si poate fi gasit in reteaua Domo.

Plita Ariston PZ 640 T Gh

Ofera un spatiu de gatire complet, cu 4 arzatoare si cu aprindere automata, la mina. Plita are si o valva de siguranta impotriva scaparilor de gaze accidentale, masura de siguranta necesara in orice bucatarie. Plitele din gama Experience au dimensiuni de 60 de cm, culoare inox, trei inele de ardere, dintre care unul de 3.6 kW, unul rapid de 2.6 kW si unul semirapid de 1.65 kW, precum si unul auxiliar de 1 kW. Pretul produsului este de 360 de euro si poate fi gasit in showroom-urile si magazinele de mobila din toata tara.

Masina de spalat rufe Beko WMF76141

Are display LCD este dotata cu functia speciala Child Lock, care blocheaza butoanele in timpul functionarii, astfel incit copiii nu pot schimba setarile, o data ce masina a fost pornita. Tot la categoria „programe speciale" se numara Biowash 40,50,60 de grade si Mini 30’. Masina are functii de prespalare, express, antisifonare, clatire suplimentara, sistem automat de reglare a consumului de apa, sistem electronic de control al balansului si sistem de control exces apa. Produsul face parte din clasa energetica A+, are viteza de centrifugare variabila 0-1400 rmp, capacitatea de incarcare 6 kg si programe pornire 0-24 de ore. Pretul recomandat: 1.320 de lei.

Dozator Electrolux – EIW 60.000 X

Dozatorul incorporabil pentru apa filtrata rece, carbogazoasa si gheata are o capacitate de 2 litri atit pentru apa racita, cit si pentru cea carbogazoasa. De asemenea, dozatorul de gheata are o capacitate de 3,5 kg pe zi, iar rezerva permanenta este de 30 de cuburi de gheata. Aparatul poate produce 12 cuburi de gheata in 12 minute sau, altfel spus, un cub de gheata pe minut. Pretul recomandat este de 7.799 de lei, cu TVA inclusa. Produsul poate fi gasit momentan in reteaua Domo.

Frigider LG Side-by-Side GR G227STBA

Are televizor incorporat, o capacitate neta de 357 de litri in frigider si de 186 de litri in congelator, tehnologie No Frost, controlul temperaturii pe baza de senzori si LED intern. Frigiderul are rafturile prevazute cu sistemul antiscurgere, functii Bio Shield si Bio Silver, racire cu flux de aer multidirectional: Multi Air Flow, Optibin Crisper si Flag Up Crisper, precum si Miracle Zone si Secure Seal. Totodata, produsul asigura controlul umiditatii si al temperaturii, are minere din aluminiu, compartiment pentru pastrarea legumelor si alarma pentru usa deschisa. Congelatorul are sertare din sticla, din plastic si din metal, lumina interioara si generator de gheata automat. Produsul poate fi gasit in magazinul Media Galaxy Mall Vitan, iar pretul recomandat este de 10.000 de lei.

Combina frigorifica RK 2000 P2 Gorenje

Are ecran cu comenzi prin atingere, cu ajutorul caruia se pot seta functiile combinei, se pot cere sfaturi privind pastrarea alimentelor sau sugestii privind retetele de gatit. De asemenea, fereastra de vizualizare rapida permite ca, prin apasarea afisajului, o parte din banda neagra pozitionata pe partea centrala a usii sa devina transparenta pentru a se vedea astfel tot ce este in interiorul combinei. Printre functiile aparatului se mai numara racirea Multiflow, dezghetarea automata, racirea rapida a bauturilor sau congelarea rapida. Acestea, alaturi de functia „de vacanta", de economie, alarma si protectia antibacteriana. Totodata, combina contine un sertar „Zero’n’Fresh - 0 grade Celsius/33 de litri", doua sertare pentru legume, doua cutii pentru cosmetice, doua tavite pentru gheata, precum si un suport de sticle. Pret recomandat - 5.799 de lei, Unirea Shopping Center.