„Pacea de la Cozia“ ar putea retrai un nou episod, dupa cel care i-a avut protagonisti pe Radu Vasile si Miron Cozma. Oficialii lui Oltchim au promis sa-i impace pe Basescu si Tariceanu, la aceeasi manastire, ambii urmand sa fie prezenti
„Pacea de la Cozia“ ar putea retrai un nou episod, dupa cel care i-a avut protagonisti pe Radu Vasile si Miron Cozma. Oficialii lui Oltchim au promis sa-i impace pe Basescu si Tariceanu, la aceeasi manastire, ambii urmand sa fie prezenti la finala Cupei Cupelor.

Maine, cele doua reprezentante ale Romaniei in cupele europene la handbal feminin pot scrie din nou istorie. Oltchim Rm. Valcea si „U” Jolidon Cluj joaca returul finalelor Cupei Cupelor, respectiv Cupei Challenge, pornind din postura de favorite. In plus, isteria de la Rm. Valcea se acutizeaza dupa ce la meciul Oltchim - Byasen si-au anuntat prezenta atat presedintele suspendat Traian Basescu, dar si premierul Calin Popescu-Tariceanu. Manastirea Cozia este pregatita pentru o noua impacare istorica, dupa ce, tot acolo, fostul premier Radu Vasile si-a dat mana cu fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma pentru a impiedica cea de-a treia „mineriada“ post-decembrista.

Handbalul romanesc este pe cale sa retraiasca un moment istoric. Dupa ce UCM Resita si-a adjud ecat Cupa Challenge la handbal masculin, maine este asteptata revansa fetelor. Pornite drept favorite pentru returul finalelor Cupei Cupelor, respectiv a Cupei Challenge, Oltchim. Rm. Valcea si „U” Jolidon Cluj spera sa declanseze fiesta. De la ora 17.15, in direct la TV Sport, „galacticele” lui Gheorghe Tadici vor sa scoata in strada un oras intreg. Isteria care a cuprins Rm Valcea in aceasta saptamana, cand s-au inregistrat peste 30.000 de cereri de bilete pentru returul finalei cu Byasen, se poate transforma intr-o noapte fantastica. Pornite cu avantajul celor sase goluri din Norvegia, valcencele par a nu avea probleme. Numai ca, antrenorul Gheorghe Tadici vrea sa ramana rezervat: „Suntem favoriti, dar sa nu facem greseala de a ne considera castigatori. Mentalitatea nordicelor este fantastica, pot reveni exact cand te astepti mai putin. Sper, cu ajutorul publicului si al jucatoarelor, sa refacem istoria acestui sport. Dupa meci poate sa inceapa sarbatoarea. Pana atunci, trebuie sa fim constienti ca mai sunt de jucat 60 de minute”, a spus Tadici. La Rm. Valcea insa, pe nimeni nu mai intereseaza acest lucru. Dupa ce fanii au amenintat cu incendieri de masini si altele, Jandarmeria este in alerta maxima. Peste 200 de jandarmi vor fi prezenti pe strazi inca din dimineata meciului si vor ramane pana in noapte, tarziu, pentru ca Valcea va sarbatori pe strazi foarte posibilul triumf din Cupa Cupelor.

Gavrilescu: Poate ii ducem pe presedinte si premier la Cozia


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.