Pentru ca nu isi permit sa inchirieze garsoniere sau apartamente, studentii ramasi pe dinafara dupa repartizarea locurilor in camine sunt dispusi sa plateasca pana la 400 de euro pentru a cumpara un loc in camerele din Regie, Grozavesti sau Leu. Luc
Pentru ca nu isi permit sa inchirieze garsoniere sau apartamente, studentii ramasi pe dinafara dupa repartizarea locurilor in camine sunt dispusi sa plateasca pana la 400 de euro pentru a cumpara un loc in camerele din Regie, Grozavesti sau Leu. Lucrarile de renovare la aceste camine ii vor obliga insa pe studentii din provincie sa scoata din buzunar pana la 500 de euro pentru a se putea caza.

„In conditiile in care parintii mei nu imi pot trimite decat 500 RON pe luna sa ma intretin, iar ca sa imi gasesc o garsoniera, in care sa mai stau cu cineva pentru a putea imparti chiria, ma costa cam tot atat, ar insemna sa renunt la facultate sau sa o pun pe un plan secundar si sa muncesc doar ca sa am unde sta in Bucuresti.“ Situatia Corinei, studenta in anul 2 la Politehnica, nu este singulara. Tot mai multi studenti se vad, an de an, in situatia de a cauta cu disperare, pe la cunoscuti sau pe internet, studenti care, desi indeplinesc conditiile de obtinere a unui loc in caminele Universitatii, au posibilitatea de a locui in alta parte si pot specula acest lucru pentru a castiga intre 300 si 400 de euro din vanzarea locului de camin . In contextul in care majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii din Bucuresti au marit, in ultimii ani, numarul de studenti admisi in regim de taxa, capitala este luata cu asalt, anual, de mii de tineri din provincie, care opteaza pentru invatamantul universitar din Bucuresti. Anul acesta, ei s-au luptat pentru a obtine unul dintre cele 4.898 locuri de cazare de care dispune Universitatea. „In nicio tara din lume nu vom gasi atatea locuri de cazare care sa satisfaca numarul total de studenti“, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Universitatii din Bucuresti, Aurel Ghimpu, incercand sa explice criza locurilor de camin. La baza criteriilor de distribuire a locurilor de cazare puse la dispozitia fiecarei facultati este media de admitere in facultate, pentru studentii din primul an, sau anuala, pentru ceilalti.

'Cumpar loc in camin>>
Desi ilegala, cumpararea locurilor de cazare este o practica frecventa, iar anunturile de cumparare-vanzare impanzesc forumurile si peretii facultatilor la fiecare inceput de an universitar.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.