Televiziunea Romana se pregateste sa inchida studioul teritorial Iasi, unul dintre cele patru locale ale postului public, pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an. Cazul a fost analizat intr-o sedinta-fulger a Cons

Televiziunea Romana se pregateste sa inchida studioul teritorial Iasi, unul dintre cele patru locale ale postului public, pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si un an. Cazul a fost analizat intr-o sedinta-fulger a Consiliului de Administratie, miercuri seara, fara a se gasi vreo solutie alternativa.
Motivul acestei decizii care se va lua aproape sigur in perioada urmatoare este faptul ca sediul TVR Iasi a fost revendicat in instanta si castigat de catre Patriarhie, prin Mitropolia Moldovei, miercuri acesta fiind la un pas de evacuare fortata cu executori judecatoresti. Procesul a fost demarat acum cativa ani de catre Societatea Nationala a Femeilor Ortodoxe Romane si s-a incheiat in martie 2007, cand Curtea Suprema a decis retrocedarea proprietatilor. Ceea ce e grav e, in primul rand, faptul ca actuala conducere a TVR, desi constienta ca ar putea pierde procesul respectiv, nu s-a sinchisit nici o clipa sa contureze, din timp, un plan de avarie. Acum, cand inevitabilul s-a produs, CA al TVR a fost nevoit sa ia in discutie in regim de urgenta situatia, iar concluzia a fost dramatica: TVR Iasi va trebui, mai mult ca sigur, sa isi intrerupa emisia pentru cel putin o jumatate de an, pana cand se va gasi un alt sediu, iar acesta va fi amenajat corespunzator. Mai grav e faptul ca acest lucru se intampla intr-un moment cand TVR se afla intr-o criza acuta de lichiditati, iar factura pentru noul sediu va fi extrem de piperata. Un exemplu: pentru a lasa TVR sa emita, pe mai departe, din vechiul sediu, Biserica a cerut o chirie de circa 40.000 de euro lunar, adica jumatate de milion anual, suma uriasa pentru post. Deocamdata, evacuarea silita a fost amanata gratie unei contestatii a TVR admise de instanta, dar e doar un ragaz temporar.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.