Astazi, toti cetatenii Romaniei au dreptul sa mearga la vot si sa aleaga, printr-o stampila, daca vor sau nu ca Romania sa mai fie condusa de Traian Basescu. Le-am luat la intrebari si pe vedetele noastre in legatura cu acest subiect fierbinte: daca
Astazi, toti cetatenii Romaniei au dreptul sa mearga la vot si sa aleaga, printr-o stampila, daca vor sau nu ca Romania sa mai fie condusa de Traian Basescu. Le-am luat la intrebari si pe vedetele noastre in legatura cu acest subiect fierbinte: daca unele au fost sincere si deschise, altele au preferat sa raspunda pe ocolite si sa nu-si dezvaluie convingerile politice, motivand ca votul este secret. Cu toate astea, am remarcat ca majoritatea vedetelor de sex feminin care ne-au raspuns sunt sustinatoare ale presedintelui suspendat. De la Andreea Spatar påna la Maria Cårneci, femeile din show-biz vor vota favorabil pentru Basescu. Primul om in stat poate cånta in gura mare melodia lui Margineanu 'Ma iubeste femeile!>>

„Am multe concerte astazi si nu am timp de vot“, spune Delia Matache, iubita lui Matteo, care nu pune mare accent pe politica. A spus tot timpul ca prima dragoste a ei a fost muzica si chiar daca mai tarziu au aparut Edi Iordanescu si momentan Matteo, Delia nu se dezice nici in ziua referendumului si alege tot muzica. Pentru ea, politica nu reprezinta o prioritate si nu este foarte interesata daca la carma patriei ramane sau nu „Baselu“. Asadar, nu-si va exprima astazi votul. Stiristul Bogdan Gamalet a spus ca este normal sa mergem toti la vot. Este trist ca s-a ajuns in situatia asta, dar este clar ca depinde de noi sa facem sau nu o schimbare. „In primul rand este o obligatie morala ca si cetateni ai acestei tari sa mergem sa ne spunem opinia, daca tot este cineva interesat de ea. Ar trebui sa mergem cu totii, sa nu ne gasim ceva mai important de facut, asa cum obisnuieste romanul sa faca atunci cand vine vorba de mersul la urne“, ne sfatuieste Gamalet.

Iordanescu jr prefera stabilitatea
Edi Iordanescu, fiul fostului antrenor al Nationalei de fotbal Anghel Iordanescu, spune ca ii place stabilitatea. Cea politica, pentru ca daca judecam dupa cat de des isi schimba iubitele, nu s-ar putea spune ca prefera stabilitatea si in viata amoroasa. Chiar daca nu simpatizeaza cu Partidul Democrat, Edi va vota favorabil pentru presedintele suspendat: „Mie imi place stabilitatea. Si cu toate ca nu simpatizez PD-ul, o sa votez pentru mentinerea lui Basescu. Poate asa se vor linisti apele si la noi“. Si Mihai Traistariu crede ca, daca il va vota pe Basescu, situatia se va ameliora: „O sa merg la vot si o sa votez pentru Traian Basescu. Multa lume il critica, dar eu nu cred ca e un om asa de rau. Nu stiu daca se va schimba situatia radical, dar macar se va trece peste criza“, spune cantaretul. Anna Lesko nu crede ca are experienta necesara pentru a analiza situatia actuala, insa spune ca simpatizeaza cu presedintele suspendat: „Nu cred ca sunt cea mai in masura sa fac o analiza si sa-mi exprim o parere care sa conteze cu adevarat. Dar ma intereseaza ce se intampla in politica si de aceea voi merge la vot. Probabil voi alege mentinerea lui Basescu“.

Julia Chelaru (Essenza) va merge la vot impreuna cu iubitul ei, Bogdan Jianu, pentru a da un exemplu cetatenilor, dupa cum spune: „Bineinteles ca vom merge. Este de datoria noastra ca si cetateni, dar si ca artisti pentru ca trebuie sa dam un exemplu oamenilor. Deocamdata nu stiu ce vom vota. Vom pune in balanta avantajele si dezavantajele si apoi vom lua o hotarare.



Iri voteaza in orice colt de tara
Preocupat pana peste urechi cu pregatirile pentru botezul Irinei, omul de afaceri Irinel Columbeanu isi va face timp pentru referendum, chiar daca nu se va afla in Bucuresti. „Sigur ca voi merge sa votez pentru ca este un moment de rascruce pentru Romania si orice vot este important“, a declarat Columbeanu. „Este dreptul nostru sa votam si o voi face chiar daca sambata plec la Targu-Neamt“, completaza Iri, fara a mentiona daca va fi insotit de sotia lui sau poate chiar si de micuta Irina, care s-a dovedit a fi peste multi copii de varsta ei. Dupa ochelari de soare si slip cu cristale la botez, Irina poate primi chiar si dreptul de vot inainte de vreme. Cu familia Columbeanu totul este surprinzator. Asadar, ramane de vazut!

Maria Carneci, revoltata impotriva 'banditilor>>
Cantareata de muzica populara Maria Carneci este foarte revoltata impotriva tuturor politicienilor carora nu le pasa decat de imbogatire si ne-a lasat de inteles ca il va sustine pe presedintele suspendat: „Este o tara de circari si de banditi. Nu cred ca se va schimba ceva prea curand. Dar o sa merg si eu la referendum, poate conteaza si votul meu, care e personal. Sunt satula de toti nenorocitii pusi pe imbogatire. Toti sunt cu gura mare, ca i-a luat Basescu la puricat“. Dani de la National TV considera ca referendumul de astazi este un pas mare pentru romani si prin urmare merge la vot, sa-si exprime si el parerea. Nu a dezvaluit daca il mai doreste pe Basescu sau nu la conducere si a pastrat votul de astazi secret. Dani are insa o mare problema cu tot show-ul de dinainte, pe care l-a catalogat drept un „teatru cu maimute“ la care si el a fost, vrand-nevrand, martor. „Mi se pare dezolant ca ambele tabere se folosesc de balci, circ, mici, pancarte si stegulete, trupe etno cu chilotei la vedere pentru a incerca sa „educe“ politic populatia“, descrie Dani campania electorala a celor pro, dar mai ales impotriva lui Traian Basescu.

In aceasta mare zi a referendumului, jumatatea bruneta a cuplului de la matinalul Nationalului, Razvan Simon, nu-l va insoti la vot pe bunul sau prieten si coleg Dani. „Aleg sa merg la Formula GT, decat sa ma duc la un spectacol care nu e decat o combinatie jalnica intre 'Lacul Lebedelor>>, mancate la Viena, si 'Spargatorul de Nuci>>, varianta Berceni“, isi explica Razvan, in sti-lu-i caracteristic, neparticiparea la vot. „Probabil ca anul 2004 a fost ultimul an in care mi-am exercitat dreptul de vot. Eu astept viza de Canada. Nu merg la nici un referendum“, completeaza Razvan.

Parazitii nu merg la vot
S-a vazut destul de clar parerea celor de la Parazitii vizavi de politica si politicieni. Chiar de Ziua Nationala a Romaniei, televiziunile muzicale au inceput sa difuzeze piesa manifest social-politic „Fuck you Romania“. Sunt de-a dreptul revoltati de ceea ce se intampla in tara asta si de nedreptatile pe care le intalnesc la tot pasul. Astazi, baietii au cazut de comun acord ca nu merg la referendum. Ombladon a declarat ca nu a votat niciodata si nici nu intentioneaza s-o faca vreodata. Iar Cheloo a spus simplu: „Nu vreau sa ma duc“, satul, probabil, de cei pe care ii critica in versurile sale. „Participarea la vot este o datorie pe care Romania si-a castigat-o la Revolutia din 1989“, este de parere Florin Groza de la HI-Q. ''Este de datoria noastra sa mergem la vot“, a completat el. „Sunt multi oameni care au murit tocmai pentru ca noi sa avem acum acest drept. De cand am implinit 18 ani, am participat la toate scrutinele si voi participa si acum“, a adaugat Florin. Cu toate ca trupa Vita de Vie se pregateste de lansare, Adrian Despot isi va face timp sa ajunga la referendumul de astazi, tinand votul sau secret.

Caddy de la B.U.G. Mafia este indecis
Dragos Neagu, alias Daddy-Caddy de la B.U.G. Mafia, nu s-a hotarat inca daca va merge sau nu la referendum, dar inclina spre a doua varianta. Nu s-ar duce la vot pentru ca are treburi mai importante de facut si nu crede ca se va schimba ceva in tara prin votul sau sau al oricarui cetatean. „Deocamdata sunt indecis“, a spus el. Hip-hopperul nu stie daca il mai doreste pe Basescu la conducere si spune simplu: „Nu am pentru ce sa merg, nu am ce sa votez“. Leonard Muha de la Ca$$a Loco se declara satul de viata politica din Romania. „Pana acum am indemnat pe toata lumea sa mearga la vot pentru ca este bine“, a spus el. „Eu nu o voi face insa, pentru ca nu mai am incredere in nici un politician, nici unul nu merita sa fie votat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.