Startul in FIA GT se da din mers, cursa dureaza doua ore si la final se vor intocmi doua clasamente. Cistigatoarea va fi incarcata etapa viitoare cu 40 kg de balast.

Prima zi a evenimentului auto Bucharest Challenge 2007 a fost rez
Startul in FIA GT se da din mers, cursa dureaza doua ore si la final se vor intocmi doua clasamente. Cistigatoarea va fi incarcata etapa viitoare cu 40 kg de balast.

Prima zi a evenimentului auto Bucharest Challenge 2007 a fost rezervata in special antrenamentelor libere, toate categoriile de bolizi luind contact cu asfaltul circuitului de la Casa Poporului. Intrecerile pe puncte incep de simbata, iar atractia principala, etapa a treia a Campionatului FIA GT (duminica, ora 14.15), pregateste finalul evenimentului. Acest din urma concurs reuneste la start 28 de masini, iar 19 dintre piloti sint fosti cistigatori de etape. Desi este o singura cursa, automobilele vor concura in doua categorii, GT1 si GT2, punctate separat. La GT1 sint incluse Aston Martin DBR9, Corvette C5 si C6, Lamborghini Murcielago si Maserati MC 12, iar numerele de competitie sint rosii, in timp ce GT2 cuprinde Ferrari 430 GT2, Porsche 997 GT3 RSR si Porsche 996 GT3 RSR, iar numerele de competitie sint negre. Primii trei clasati intr-o etapa intra in runda urmatoare sub incidenta regulamentului "success ballast", care presupune incarcarea suplimentara a masinii cu 40 kg/30 kg/20 kg. Fiecare automobil poate avea doi sau trei piloti, iar in timpul competitiei trebuie sa faca doua opriri la boxe, cu schimbare de pilot. Startul este diferit de cel clasic, intilnit in Formula 1, fiind unul dinamic, care se da din mers, dupa un tur parcurs in spatele pace-car-ului. Fiecare pilot trebuie sa conduca 35 de minute, iar steagul in patrate albe si negre, care marcheaza finalul cursei, va fi aratat la doua ore de la start. O alta cursa, Formula 3 britanica (simbata, ora 11.55 si duminica, ora 10.45), trebuie privita ca o rampa de lansare pentru viitorii piloti de Formula 1. Ayrton Senna, Rubens Barrichello, Mika Hakkinen sau Takuma Sato sint doar citiva dintre fostii campioni ai F3. Aceasta intrecere este impartita in doua clase. Championship Class, rezervata celor mai recente sasiuri si motoare, si National Class, destinata sasiurilor de trei ani. Anul trecut, in lumea motorsportului s-a lansat si Campionatul European FIA GT3, care a avut un succes rasunator, iar simbata (ora 15.15) si duminica (ora 11.45) isi desfasoara la Bucuresti a treia etapa, la care s-au inscris si pilotii romania Mihai Marinescu si Claudiu David.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.