In nomenclatorul domeniilor de studii universitare al Ministerului Educatiei a aparut, de anul acesta, specializarea de Politie Comunitara. Este unica in tara si este parte a Facultatii de Drept din cadrul “Universitatii Lucian Blaga” di
In nomenclatorul domeniilor de studii universitare al Ministerului Educatiei a aparut, de anul acesta, specializarea de Politie Comunitara. Este unica in tara si este parte a Facultatii de Drept din cadrul “Universitatii Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS). De anul trecut, cate 70 de studenti s-au inscris la cursuri, cu dorinta de a deveni licentiati in aceasta indeletnicire. In lipsa unei astfel de specializari, aspirantii din Bucuresti sudiaza la facultati de drept administrativ.

La specializarea “Politie comunitara”, studentii invata stiinte juridice, stiinte politienesti si sociale. Mai exact invata legi, etica si deontologia politistului comunitar, istoria politiei romane, politologie si alte domenii abordate de o facultate de drept administrativ. In plus, viitorii gardieni fac practica de specialitate. Asta inseamna mult exercitiu fizic si antrenament de lupta cu arme albe si arme de foc. Chiar daca facultatea nu este, inca, acreditata definitiv, pe locurile de acolo este inghesuiala. Deocamdata sunt 20 de locuri fara taxa si 50 cu o taxa anuala de 1.570 de lei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.