Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a exprimat joi disponibilitatea Guvernului de a finanta un volum mai mare de lucrari la autostrada Transilvania, in masura in care Bechtel va putea asigura acest lucru. Seful Executivului a declarat, aflat joi in vizita la autostrada Transilvania, ca suma alocata de la buget pentru autostrada este de 184 milioane euro in 2007 dar, daca "cei de la Bechtel vor avea posibilitatea sa execute mai mult, suntem pregatiti sa asiguram finantarea de la buget si peste suma stabilita prin buget".
Primul ministru a constatat a doua zi, vineri, la Cluj, ca Bechtel a recuperat importantele ramaneri in urma inregistrate anul trecut la lucrarile de constructie a autostrazii Transilvania. Seful Executivului s-a declarat multumit de stadiul actual al lucrarilor si a spus ca dupa ce a vazut la fata locului situatia executiei acestora in raport cu graficul convenit, a constatat ca in patru luni si jumatate a fost recuperata cea mai mare parte a intarzierilor. Primul-ministru a adaugat ca anul acesta sunt alocati aproximativ 150 de milioane de euro pentru Autostrada Transilvania, iar prin grabirea lucrarilor ar putea fi comprimat timpul in care autostrada ar putea fi finalizata. Tariceanu a precizat, totodata, ca nu este vorba despre o finantare suplimentara, ci despre efectuarea mai multor plati in conditiile in care suma contractata ramane aceeasi.
Autostrada Transilvania va avea o lungime de 415 km si va fi construita pe ruta Bors-Cluj-Tg. Mures-Brasov. Constructorul american Bechtel a anuntat ca va finaliza lucrarile la autostrada Transilvaniei in 2012.
Compania Bechtel va finaliza, in perioada august septembri, noua kilometri de autostrada intre Campia Turzii si Gilau, iar in anul 2008 spera sa finalizeze alti 40 de kilometri intre Turda si Gilau, a anuntat joi, Bogdan Zgarcitu, director de comunicare al companiei.